hur man ska behandla vikande tandkött

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-22
Allt från stress av dålig kost till din kropps naturliga hormonella förändringar kan påverka hälsan i tandköttet , och friskt tandkött är ett måste för friska tänder . Om du märker vikande tandkött , upplever svullnad i tandköttet eller har en ökad känslighet för temperatur , kan du ha drabbats av tandlossning. Lyckligtvis kan förebyggande åtgärder hålla tandkött från vikande längre och framsteg inom tandteknik kan reparera förlorad vävnad

Du behöver :
En mjuk borst tandborste med litet huvud , helst en motor eller batteridriven borste .
Tandkräm godkänd av FDA för att bekämpa sjukdomar i tandköttet .
Floss .


1 .
ta del av eventuella avvikelser i ditt tandkött och tänder . Plack under tandköttskanten kan ge vika för smitta , vilket gör att tandköttet svälla och gradvis bryta ned och drar sig tillbaka . Om ditt tandkött är svullna eller missfärgade , de är vikande nog .
2 .
Förhindra ytterligare tandköttet drar sig tillbaka från tandborstning och tandtråd minst två gånger om dagen . Regelbunden användning av tandtråd är ännu viktigare att förebygga sjukdomar i tandköttet än borstning är , eftersom plack som är inbäddat mellan tänderna och under tandköttet kan endast tas bort med tandtråd .
3 .
Borsta och använd tandtråd så ofta du äter och undvika att äta när du inte har möjlighet att borsta omedelbart efteråt. Ta en tandborste , tandkräm och tandtråd med dig när du ska arbeta eller gå ut och äta .
4 .
Använd rätt typ av tandborste . Undvik att använda en tandborste som är för stort eller har svårt borst , och inte borsta för aggressivt . Använd en liten saklig borste med mjuk borst används i cirkulära rörelser över alla ytor av tänderna . Du kanske även vill välja en motoriserad tandborste , eftersom dessa kommer med mindre huvuden och har kontrollerat borsta rörelser .
5 .
Undvik sura livsmedel och drycker som citrusfrukter och juice , tomater , ananas och kolsyrade drycker . För mycket av syran som finns i dessa livsmedel kan förvärra känsliga tänder och orsaka ytterligare skador över tid .
6 .
borsta tänderna omedelbart före sänggåendet och så fort du går upp på morgonen . Plack har en särskilt bra tillfälle att utveckla natten och infektera ditt tandkött .
7 .
Rådgör med din tandläkare om kirurgiska ingrepp och icke-kirurgiska alternativ för att behandla sjukdomar i tandköttet och korrekt vikande tandkött . Tandköttet kan även ympas på tandköttet för att ersätta förlorad vävnad , men bara din tandläkare kan berätta för dig vilka alternativ som är rätt för dig .


Previous:nothing Next:hur man förebygger vikande tandkött

Relaterade artiklar


 • hur du köper en tandborste
 • Hur får jag ett sjukintyg från en läkare?
 • faser av sörjande
 • NIH politik för barnmorskor
 • Varför har vi näsan hår?
 • hur man köper feromoner
 • vad är orsakerna till plötslig kortsiktiga minnesförlust?
 • hur att få hjälp med lortab missbruk
 • vad är ögat gunk?
 • protokoll för perinatal genetisk rådgivning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com