hur sluta vara rädd för tandläkaren

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-13
Alfred Hitchcock sa en gång " Det enda sättet att bli av med min rädsla är att göra filmer om dem . " Hitchcock får inte ha fruktat tandläkaren eftersom han inte direkt någon tand skräck flicks . Även om det är inte lätt att sluta vara rädd för tandläkaren , det är inte omöjligt . Det viktigaste du kan göra är att hitta en kompetent tandläkare som verkligen bryr sig om hans eller hennes patienter
1 .
Forskning för en tandläkare som kan möta dina behov . Bläddra i gula sidorna , be andra människor om deras tandläkare och ringa en tandläkare remiss linje . Du Målet är att hitta en tandläkare som inte bara är yrkeskunniga , men är omtänksam , tålmodig och aldrig låter dig känna smärta . Om den första du försöker inte uppfyller dina kriterier , fortsätta söka tills du hittar en som gör det.
2 .
Lär dig att andas offensivt , inte defensivt . En hel del problem som tandläkare patienter orsakas av hyperventilerar eller håller andan , både defensiva stilar att andas som gör patienterna ännu mer spänd . Istället praktiken offensiv andas genom fixering på en plats på taket, i utkanten av ljuset , tandläkaren ögon , något som ger dig möjlighet att fokusera och andas jämnt och långsamt , både genom munnen och näsan . Denna typ av andning hjälper dig att känna mer kontroll .
3 .
distrahera dig från delar av den erfarenhet som gör dig orolig . Om ljudet av borren driver dig i väggen , fråga om du kan använda hörlurar och lyssna på lite musik . Om du inte gillar nålen eller trycket från borren , be tandläkaren eller assistenten att engagera dig i samtalet för att hjälpa avleda din uppmärksamhet.
4 .
Se till att du instruera tandläkaren för att bedöva dig och hålla dig förlamad . Om du vet intellektuellt att du ska känna någon smärta , bör du känna dig mer kontroll . Om du börjar känna någon smärta alls , tala omedelbart upp .
5 .
Ordna med tandläkare och assistent på förhand en stoppsignal . " Till exempel , om du behöver tandläkaren att stoppa borrning och få ur din mun för ett ögonblick , av någon anledning , alla ni kunde enas du höjer din vänstra hand eller fladder ett par fingrar . Efter att ha signalen erkänt , inte ignoreras , kommer att hjälpa dig att känna dig mer kontroll .
6 .
skrota planerna att få drogad innan utnämningar . Även tandläkare kan och ordinera mild ångestdämpande medicin före förfaranden , droger är den långsiktiga lösningen , de lägger till en känsla av brist på kontroll och kan bli vanebildande . Om du vill något naturligt att lugna dig lite , prova en kommersiell Rescue Remedy .
7 .
Pop ett par citronskivor i en plast baggie och ta med till nästa utnämning . När du är i stolen , öppna väskan , ta ett djupt andetag av citron och voila ! Den fräsch doft av citron , tillsammans med den kommersiella nämns Rescue Remedy , hjälper dig att känna dig mer avslappnad och i kontroll och besöket skulle gå smidigare .

tips och varningar


 • Efter två eller tre besök med hjälp av dessa förslag och har mer avslappnad upplevelser i en tandläkarens kan du en dag kunna säga att du har slutat att vara rädd för tandläkaren .
 • Kontrollera med din läkare innan intag något för att lugna ner dig .
 • Om du någonsin har blivit utsatt för övergrepp eller fysiska trauman , kan ett par möten med en kurator hjälpa dig att bättre hantera situationer där du har liten kontroll , särskilt där du är avslappnad och återhållsamma med objekt i munnen , som i en tandläkarens .


 • Previous:nothing Next:hur du väljer en ortodontist

  Relaterade artiklar


 • hur du väljer en ortodontist
 • bygga upp ett förtroende aktiviteter för ungdomar
 • diy linsvätska
 • Hur hittar jag en läkare i Oklahoma City?
 • Skillnaderna mellan Talwin & Talwin-v
 • fitness tips för dagen
 • adhd och handikappbidrag
 • minskat födointag vid livets slut
 • Hur får man en födelseattest efter en homebirth
 • hur att mjuka upp tånaglarna för män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com