Hur får man en rotfyllning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-13
En rotfyllning , även kallad endodontisk terapi , blir nödvändig när pappersmassa eller nervvävnad kring tandroten sönderfall. Förfarandet bör bara utföras av en tandläkare som anser att en rotfyllning är den bästa lösningen för din orala problem
1 .
vet symptomen för karies . En smärtsam tand , ömhet eller inflammation i närheten av en tand kan tyda på skador på nervvävnad . Karies kan förekomma utan att orsaka symtom , så det är bra att schemalägga regelbundna kontroller med en tandläkare .
2 .
Hitta en tandläkare . Du kan be om remisser från släkt och vänner som har använt tandläkare i området . Beroende på din försäkring , kan du behöva hitta en tandläkare i ditt försäkringsbolag nätverk . Försäkringsbolaget kan ge dig en lista på nätet tandläkare , eller så kan du kontrollera att en tandläkare är i sitt nät genom att ringa tandläkarmottagning.
3 .
har X-tas strålar . Om du rutinmässigt se din tandläkare , bör detta vara en del av tentamen på en regelbunden basis . En röntgen visar skador eller röta inne i tanden där massan finns . Även om du inte upplever smärta , har röntgenbilder tas som en förebyggande åtgärd.
4 .
Schema rotkanalen . Oftast du rådgöra med tandläkaren så att han kan identifiera de områden som behöver arbete . När han bestämmer du behöver en rotfyllning , schemalägga en lämplig tidpunkt.
5 .
Få rotkanalen . Tandläkaren använder bedövningsmedel för att hjälpa dig att slappna av och bedöva området runt tanden . Den rotfyllning tar bort bakterier , nervvävnad , organiskt avfall och gifter som orsakar röta inne i tanden . När tanden är rensade ut , fyller tandläkaren och sälar tanden . Rotbehandling kan ta ett till tre besök för att avhjälpa problemet .
6 .
Följ tandläkaren instruktioner och följa upp med tandläkaren enligt hennes rekommendation . Tandläkaren kan rekommendera vissa munhygien metoder för att förhindra ytterligare karies och håligheter .


Previous:nothing Next:hur man kan förebygga behovet av rotfyllning

Relaterade artiklar


 • faktorer som begränsar användningen av skolhälsovården
 • Hur neutraliserar citronsaft lukter?
 • hur man hittar en tandläkare i Kansas
 • EKG elektriska komponenter
 • Vikten av torkning händerna efter tvätt
 • en lista på parasiter som kan vara i den mänskliga kroppen
 • vitamin och mineral information för barn
 • massera tekniker för brösten
 • Hur förbereder jag mig EDTA-plasma?
 • hur man hittar en tandläkare i West Virginia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com