Så för att lindra smärta orsakad av hål i tänderna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-03
Det kan ta ganska lång tid för hålrum förfalla tillräckligt djupt för att exponera nervändar och orsakar smärta , men en gång om tandvärk börjar smärtan i outhärdlig . Tyvärr , att få en akut tandläkartid till tandvärk är näst intill omöjligt , så är chansen att du kan tvingas stå med smärtan för en stund tills du kan få din hålighet omhändertagen. Några enkla tips kan hjälpa dig att lindra smärta orsakad av hål i väntan på dina behov tandläkarbesök

Du behöver :
Tandkräm , tandtråd och munvatten .
Ice Cube.
Bomullstussar.
Kryddnejlika extrakt .
Tillfälliga hålighet filler .


1 .
Borsta och använd tandtråd runt den drabbade tanden ordentligt och skölja munnen med munvatten . Medan dessa är uppenbara stegen till god tandhygien , de är särskilt viktiga för att lindra smärtan som orsakas av hålrum . Överskott av syra uppbyggnad i munnen samt matrester som fastnat i kaviteten kan snabbt förvärra tandvärk .
2 .
Håll en isbit i munnen tills den smälter , placera den på tungan nära smärtsamt hål . Medan din smärta kan förvärras av kall , kommer detta steg hjälper att bedöva munnen och dina smaklökar i några minuter medan du använder den bittra ännu smärtstillande kryddnejlika utdraget.
3 .

Blöt en bomullstuss i kryddnejlika utdrag och håll bomull mellan några tänder som har smärtsamma hålrum . Kryddnejlikeolja är mycket bitter och kan sticka i några minuter , men det hjälper att bedöva nervändar och effektivt lindra smärta . Håll klyfta indränkt bomullstuss över hålrummen i minst 15 minuter .
4 .
Fyll hålrummet med en tillfällig hålighet filler . Tillfälliga filler kommer i en mängd olika märken och kan köpas i de flesta apotek . Tillsatsmaterialet kommer att behöva ställa ett par timmar innan du äter eller dricker , och kommer bara att hålla en dag eller så , men det kommer att förhindra mat och sura bygga upp inuti hålrum och kommer att bidra till att skydda nervändarna och lindra smärta <. br >
5 .
Upprepa dessa steg varje dag eller så tills du kan se din tandläkare .


Previous:nothing Next:hur man kan förebygga tandproblem

Relaterade artiklar


 • Hur påverkar tekniken familjen kommunikation?
 • pacemaker historia
 • Hur man sköter om en inbäddad falsk tand
 • symtom på lägg i tonåringar
 • tidiga tecken på klimakteriet
 • bröstutveckling hos barn
 • dåliga effekterna av Coca Cola
 • hur du köper en tandborste
 • hur man skall avgöra din lutealfas
 • en preconceptual diet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com