hur man behandlar gingivit med förbättrad munhygien

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-27
Gingivit drabbar nästan 90 procent av alla amerikaner någon gång eller annat under sitt liv . Det slår oftast under puberteten , när hormonella förändringar leder till förhållanden som skapar sjukdomen , men dålig borstvanor och försummelse av saker som tandtråd kan leda till tandköttsinflammation också. Det bästa sättet att behandla sjukdomen är helt enkelt att träna bättre munhygien , med ett öga på att upprätthålla friskt tandkött
1 .
Borsta tänderna regelbundet . Det låter självklart, men den enkla handlingen att borsta-två gånger om dagen minst och helst efter varje måltid-är det bästa sättet att behandla gingivit . Fokus på kanten av tandköttet när man borstar och använda försiktiga rörelser med mjuka borst för att avlägsna plack och andra livsmedel uppbyggd .
2 .
Floss efter varje tandborstning . Tandtråd bort matrester från platser där tandborsten inte kan nå och är ett absolut nödvändigt att främja bättre munhygien . Det bör vara en regelbunden del av din rutin , som används så ofta som du borstar .
3 .
Skölj med starka munvatten i slutet av varje borstning . Den kommer att döda bakterier och slå tillbaka de bakterier som orsakar gingivit , samt göra din andedräkt luktar bra . Det är ingen tillfällighet att dålig andedräkt är ett av symptomen på tandköttsinflammation. Leta efter munvatten som Listerine , som innehåller starka antibakteriella faktorer , inte bara de som förbättrar din andning (se Resurser nedan) .
4 .
Massage tandköttet med fingrarna . Placera tummen på tandköttet bakom tänderna och pekfingret på den synliga tandköttet ovanför tänderna , och sedan gnugga tandköttet försiktigt . Detta främjar blodflödet till tandköttet , vilket förbättrar deras förmåga att slå tillbaka sjukdomen .
5 .
Borsta tänderna med lite bikarbonat . Bakpulver förbättrar munhygien genom att döda bakterier i munnen , och sitt milda slipmedel kvalitet polerar tänderna . Du kan gnida lite längs kanten av tandköttet och sedan borsta som vanligt .
6 .
Ta rikligt med kalcium och vitamin C. Kalcium hjälper styrka ben ( inklusive tänder ) , medan C-vitamin förbättrar hälsan i tandköttet . Mjölk och juice finns enkla sätt att få dessa vitaminer , men du kan ta dem i tablettform också .
7 .
äter minst en av råa grönsaker om dagen . Morötter och selleri främja förbättrad övergripande hälsa och också hjälpa till att borsta tänderna och ta bort uppbyggd från tandköttet .

tips och varningar


 • Förbättrad munhygien börjar alltid med regelbundna tandvård besök . Förutom att arbeta på egen hand för att behandla gingivit , se till att din tandläkare rengör tänderna minst två gånger om året.


 • Previous:nothing Next:hur man behandlar gingivit med bakpulver

  Relaterade artiklar


 • effekterna av tonåriga berusningsdrickande
 • vikten av kontroll kaliumnivåerna
 • hur du köper en tandborste
 • hur man skapar Grillz
 • kvinnors övningar för magen
 • gym idéer för barn
 • vad är verkligt ålder?
 • hur man kan jämföra varm dimma luftfuktare
 • svårigheter av en färgblind person
 • hur man utarbetar en lutande livmoderhalsen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com