hur man bevarar naturliga tänder i senior år

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-01
Även om det är en missuppfattning att förlora tänder är en naturlig del av åldrandet , kan även seniorer fortfarande få karies. Medan tandköttsproblem är den största orsaken till tandlossning hos vuxna , rotkaries också är vanligt hos äldre människor vars tandköttet dragit sig tillbaka till den grad att utsätta rotytor av tänderna

Du behöver : .
tandborste
Fluortandkräm .
Kontaktuppgifter till tandläkare .


1 .
Practice god tandhygien . Tänderna två gånger varje dag och tandtråd en gång dagligen. Eftersom förfall på rotytor av tänderna vanligtvis är vanligare hos äldre , borsta med fluortandkräm . Ilningar i tänderna kan vara ett annat problem som en person blir äldre , som tandköttet naturligt minska med tiden att exponera delar av tänder som inte skyddas av tandemaljen . Vissa mediciner och sjukdomar som cancer, anemi , diabetes och hjärtsjukdom kan bidra till tand problem.
2 .
Använd en elektrisk tandborste om du har en sjukdom som begränsar rörelse . Artrit i händerna och fingrarna kan göra borstningen svårt , och därför kanske du vill prova tejpa handtaget på tandborsten till Styrofoam boll bidra till att ge dig ett bättre grepp .
3 .
Schema regelbundna tandläkarkontroller ha dina tänder undersöks och professionellt rengjorda .
4 .
Prata med din tandläkare om muntorrhet , ett vanligt problem bland äldre , som ibland är resultatet av att ta vissa mediciner . En minskning av saliv ökar risken för karies . Men du kan hjälpa till att förhindra torrhet genom att dricka mycket vatten och minska på koffein och alkohol intag , tillsammans med att minska antalet sötsaker .
5 .
Watch för tandköttet är rött , svullnad eller blödning . Parodontit kan orsaka tandlossning om den inte behandlas . Plack bygger upp som inträffar i en snabbare takt , när vi blir äldre kan orsaka tandköttet dra bort från tanden om det inte avlägsnas . Ny forskning visar också att det kan finnas ett samband mellan sjukdomar i tandköttet och osteoporos och hjärt-kärlsjukdom hos äldre . Dålig kost , illasittande proteser och användning av tobaksprodukter är andra orsaker till sjukdomar i tandköttet.

tips och varningar


 • äta nyttigt är viktigt för att upprätthålla god oral hälsa . Äldre vuxna bör äta mycket frukt och mörkt gröna och orange-färgade grönsaker , förutom att även livsmedel i sin kost , som är rika på kalcium , protein och andra viktiga näringsämnen och mineraler .


 • Previous:nothing Next:hur man skyddar syn som du ålder

  Relaterade artiklar


 • vad är den vita yttersta skiktet på ögat?
 • hur man rengör Invisalign hängslen
 • spädbarn fotproblem
 • hur man beräknar min trimestern
 • hur man använder en elektrisk tandborste
 • NIH politik för barnmorskor
 • hur man läser ett Medicare kort
 • hur man kan jämföra äldreboenden i ditt område
 • skillnaden mellan muntlig och Rektaltermometrar
 • hur man använder en strumpa stöd
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com