hur man borsta tänderna på en hjälplös , sängliggande patient .

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-19
Denna artikel skrevs för att hjälpa vårdgivare att ge god tandvård för en hjälplös patient eller närstående . Stegen är mycket enkla och ingen speciell utrustning eller material som behövs förutom en liten sprutflaska . Låt mig vänligen påminna vårdnadshavare att vara försiktig. Vissa patienter kan inte svälja väl , och därför bör en minimal mängd vätska användas . Också samråda med läkare för inmatning i vården av tänderna på en hjälplös person . Som alltid är min bön för dig och dina nära och kära att förbli friska och säkra , bli rik , och blir klokare .
1 .
1 . Samla material som anges tidigare .
2 . Instruera patienten eller närstående om vad du håller på att göra .
"Det är dags att borsta tänderna . Jag kommer att göra detta för dig. "
3 . Fyll sprutflaska med rent vatten.
2 .
1 . Höj sängens huvudända med 30 till 45 grader .
2 . Vänd brukaren till en sida så att vätskan kan köra från patientens mun lätt .
3. Placera en vikt trasa under patientens haka .
4 . Applicera en liten mängd tandkräm till våt tandborste .
3 .
1 . Sätt inte tandborste i patientens mun . Vi kommer att borsta utsidan av patientens tänder ordentligt innan borsta insidan av tänderna . Resonemang : Vissa patienter är uppmärksamma inte tillräckligt för att samarbeta med borsta tänderna . If är en naturlig reaktion att bita ner på allt som är placerad i munnen . För att undvika bettet reflex , vi kommer inte in tandborsten i munhålan förrän senare .
2. Börja med att borsta utsidan av patientens tänder , som arbetar långsamt och försiktigt .
3. Om patienten kan följa riktningen, instruera honom eller henne att tömma munnen genom att spotta i en kopp förfogande .
3. Om patienten inte kan följa anvisningar , som munnen fylls med tandkräm och saliv , så att tandkräm och saliv för att köra från patientens mun på den vikta trasa .
4 . Skölj tandborste med jämna mellanrum , och en annan liten mängd tandkräm .
5 . Som ni cirkel munnen försök att borsta av topparna i tänderna , toppen och botten. Du kommer att kunna borsta av topparna från tänderna om du gör det utan att det medför bita reflex .
6 . Fortsätt borsta utsidan av tänderna tills du har gjort ett grundligt arbete . Det finns inget mer meningslöst än en halvvägs jobb när det gäller att borsta tänderna .
4 .
1 . Skölj tandborste , tillämpa en annan liten mängd tandkräm , och börja sakta att borsta insidan av övre tänderna . Sedan botten tänder .
2 . Pensla insidan av båda sidor , topp och botten .
3 . När borstar är klar spruta patientens mun med vatten och låt vattnet rinna ur patientens mun på den vikta tvättlapp .
4. Om vätska fortfarande kvar i patientens mun , linda handtaget på tandborsten med en ren trasa och lägg in i kinden av patientens mun . Detta kommer att absorbera kvarvarande vätska

tips och varningar


 • Använd tandkräm som gör en mängd olika tjänster . skyddar mot karies , bleker , stärker , etc.
 • En enkel tandborste är mest lämpligt med medium mjuk borst .
 • Genom att anställa en andra tandborste av ett annat märke , och varvade dessa två tandborstar när du borstar tänderna patienten kan dra större nytta att användningen av en enda tandborste . Resonemang : en hjälplös patienten ofta inte kan kommunicera med vårdgivare hur det eller det känns , två olika tandborstar kan bidra till att förhindra irritation av tandköttet och kan göra ett bättre jobb på att borsta än en enda tandborste
 • . Rengör tandborstar efter varje användning. Låt borstar för att torka efter varje användning .
 • Det finns ingen anledning för en patient att ha en smutsig mun . När en hjälplös person har en smutsig mun , beror det på att vårdnadshavare inte gör sitt jobb . Tänderna ska åtgärdas så mycket som någon annan del av patientens kropp . Dåliga tänder kan orsaka infektioner hos viktiga organ , inklusive hjärtat. När munvård inte görs korrekt kan det vara så allvarliga som alla andra typer av vanvård .
 • Om du har en nära anhörig som tar hand om en tredje part eller din älskade på ett vårdhem anläggning , och din älskade tänder försummas , gör vad du måste göra . Kom ihåg , i detta liv , blir finfina hjulet fettet . Det är inte undantaget från denna regel .


 • Previous:nothing Next:hur man rengör vit fjällande avlagringar från en Utlandsstudier hållare

  Relaterade artiklar


 • hur man byter tandläkare
 • FAQ om löss
 • Vilka frågor ska jag ställa en potentiell läkare ?
 • fördelarna med att kapsla in en krypgrund
 • diy Pedialyte
 • Mississippi hem hälsa leveranser
 • faktorer som påverkar normal kroppstemperatur
 • vad är orsakerna till plötslig kortsiktiga minnesförlust?
 • BOSU inflation instruktioner
 • hur de ska följa titrarna i Rocky Mountain spotted fever
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com