hur man häver en tandutdragning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-26
Vem som helst redo att ha tänder bort oro återhämtningsprocessen . Hur smärtsamt det kommer att bli ? Kommer det att bli en lång process ? Läs vidare för att få reda på saker du kan göra för att göra denna process mycket enklare
1 .
Det första du måste göra för att börja ett snabbt tillfrisknande är inte låta smärtan få det bästa av dig . Smärtlindring är mest effektiv efter extraktion Om du börjar din smärta läkemedel innan de domningar avtar . Ta någon föreskriven eller över disk smärtlindring så snart som möjligt efter extrahering och oftast då inte du kommer aldrig behandla fruktansvärd smärta så länge som du fortsätter ta medicinen på schemat din tandläkare har rekommenderat dig .
2 .
Blödning är ett stort problem för de flesta , men lätt att kontrollera . Din tandläkare kommer sannolikt att ge dig ett paket med gasbinda att ta med hem för att hjälpa till kontroll av blödning . Byt kompress vid behov och på ett tryck medan den är i munnen för att hjälpa till att stoppa blödningen. Blödningen ska sluta inom de första timmarna , men om det inte och kraftiga blödningar kvarstår så tveka inte att kontakta din tandläkare om problemet . Sporadiska blödning testamenten förekommer ibland hos vissa personer, men ansöka om ett nytt flor och vissa bestämda påtryckningar slutar vanligen det liten blödning inom 20 minuter eller så .
3 .
Använd is förpackningar för att lindra så mycket svullnad som möjligt . Det kommer naturligtvis att någon svullnad oavsett vilka åtgärder man tar men med tillämpning av en kall kompress kan minska det drastiskt . En bra regel att följa med tillämpning kalla kompresser är 20 minuter och 20 minuter bort . Detta kommer inte bara att minska eventuella svullnaden du har men kan också hjälpa till att kontrollera blödning medan blodpropp bildas i tanden uttaget .
4 .
Var noga med att få mycket vila efter en tandutdragning speciellt om det var vattkoppor som det är oftast . Medan vila hålla huvudet och axlarna upphöjda på 2 till 3 kuddar för att minimera svullnad .
5 .
röka eller använda ett sugrör för de första 48 timmarna är en big no no ! Allt som orsakar sug i munnen gör att du riskerar att arbeta lös den nybildade blodproppar och kan leda till en mycket smärtsam återhämtning eftersom det kan orsaka " torr socket " . För mer information om " torr socket " Jag har listat en informativ länk nedan .
6 .
har nu tänder bort kan få dig att tänka att du inte kommer att kunna äta tills läkning processen är över, men det är inte sant . Det rekommenderas av de flesta tandläkare och andra som har gått igenom processen att börja med mjuk mat för de första 3 till 4 dagar eftersom dessa är lättare att tugga och inte lägga lika stor påfrestning på käkbenet . Yoghurt , puddingar , soppor och glass är bara några exempel på god mjuk mat du kan äta för att tillfriskna .
7 .
efter de första 24 till 48 timmar kan du börja använda en varm salt vatten skölj för att ta bort matrester från utvinning webbplatsen och att bistå i läkningsprocessen. Du bör också fortsätta med städning tänderna som vanligt utan att röra utvinningsplats för att hålla bakterier borta som kan orsaka smärtsamma infektioner .
8 .
Så länge du följer dessa steg din återhämtning bör vara relativt kort och smärtfri . Kom alltid ihåg att om något bekymrar dig så tveka inte att ringa din tandläkare för vägledning .


Previous:nothing Next:hur man kan främja barnens tandhälsa

Relaterade artiklar


 • hur man rengör tandproteser
 • hur man ska tolka en genogram
 • Vicks förångaren säkerhet
 • gym boll övningar för ledande vuxna
 • symtom på lägg i tonåringar
 • vad är orsakerna till dåligt beteende hos ett barn?
 • hur höga klackar under graviditeten
 • hur du väljer ett barn tandläkare
 • hur du tar bort en flisa med ett bananskal
 • hur man hittar en tandläkare i Wisconsin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com