hur man håller ditt barn från att frukta tandläkaren

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-25
Många vuxna rädsla att gå till tandläkaren . Tänk hur mycket läskigare det måste vara för barn, som hela upplevelsen är fortfarande relativt nytt . Den goda nyheten är att barn sällan har så omfattande tandproblem som vuxna ofta upplever . När allt tar det tid att få tänderna att felaktig! Så även hur ny erfarenhet kan vara lite skrämmande , när barnen komma över denna ursprungliga nervositet de verkligen har lite att frukta . Och även tandläkare i dessa dagar inte längre ge ut klubbor , många kommer att ge ut klistermärken eller ens tandborstar för att hjälpa sina unga patienter ser fram emot att (eller åtminstone stoppa dreading ) nästa besök . . Läs vidare för att lära sig mer

Du behöver : .
tandborste
Barnstorlek flossers .
Kids ' anti-hålighet skölj .
Pediatric tandläkare .


1 .
Leta efter en pediatrisk tandläkare , en som är specialiserad på behandling av barns tänder . Se till att kontoret är barnvänligt också , som barn tenderar att vara mindre rädda i trevlig, omtänksam miljöer . Leta efter en plats där personalen är alla vana vid och förtjust i barn och där det finns gott om leksaker , videofilmer för barn och andra nöjen .
2 .
Fråga tandläkaren vilken typ av sedering är tillgänglig för barn i behov av mer omfattande förfaranden än en normal rengöring eller utfyllning av håligheter . Var noga med att göra dina läxor och titta på alla risker och fördelar med olika former av sedering och /eller generell anestesi , och aldrig enas om ett förfarande som du inte känner dig bekväm med för ditt barn . När det gäller generell anestesi , fråga om det finns en pediatrisk narkosläkaren på personalen , som barns behov är annorlunda än vuxna och de behöver mer noggrann övervakning.
3 .
Presentera ditt barn till tandvård besök tidigt i livet . Även under tidigare år många föräldrar fick veta att barn inte behöver besöka tandläkaren tills de var tre eller fyra ( eller i vissa fall ännu äldre ) , i dessa dagar är det rekommenderat att du börjar föra ditt barn för årlig tandvård checkups början på ett år ålder . På så sätt inte bara kommer ditt barn har några tidiga förtrogenhet med tandläkaren , men tandläkaren kommer att kunna bedöma eventuella risker tidigt och behandla dem innan de förvandlas till verkliga problem .
4 .

Träna god munhygien hemma för att vara säker att ditt barn inte kommer att behöva mer än en enkel rengöring session när det är dags att besöka tandläkaren . Använd en barnstorlek mjuk tandborste , barnstorlek flossers eller en Waterpik , och ett barns anti-hålighet skölj .
5 .
Model god tandhygien för dina barn . Se till att du behöver uttrycka dig inte någon rädsla för tandläkaren heller. Använd aldrig tandläkaren som ett hot för att göra ditt barn borstar sina tänder .


Previous:nothing Next:hur man undviker karies

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla svampinfektioner otit
 • kan du fånga en solbränna genom glas ?
 • diy stetoskop
 • hur du infogar en rektal retention munstycke
 • hur du tar bort nits med munvatten och vinäger.
 • svalg frågor
 • hur man skiljer paracetamol från Hydrocodone
 • ultraljud använder
 • information om barn och lägga
 • CT-scanning fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com