hur man identifierar orsakerna till tänderna fläckar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-23
Tänder är ett framträdande inslag på någon ansikte , och därför är vi alltid uppmuntras att ta hand om våra tänder . Sedan tänder genomföra en större funktion i processen för matsmältning , är det inte konstigt de är utsatta för skador och fläckar. Att kunna identifiera orsakerna till tänderna bets hjälper en person vidta nödvändiga åtgärder för att minska och skydda sina tänder från missfärgning och hjälpa sina leenden vistelse attraktiv och hälsosam . Så , identifiera orsakerna till tänderna fläckar och leende ljusare
1 .
Vissa mediciner en person tar kan ge fläckar på tänderna . Antibiotika som tetracyklin kan orsaka tänder av barn till gult , medan antibiotika minocyline kan färga tänderna en blågrå nyans . Det finns också antihistaminer som missfärgas tänderna . Om dessa läkemedel förskrivs , kan det vara bra att diskutera med läkare eller tandläkare åtgärder att vidta för att minska tänder färgning .
2 .
Genetik spelar en roll i den vithet av tänder . Så ser att din mamma och pappa för att få en inblick i framtiden och potentialen av din egna tänder s vithet .
3 .
åldrandeprocessen för med sig ett normalt slitage och missfärgning av tänder . Detta beror till största delen av gallring emaljen på tänderna , vilket gör det lättare för tandens naturliga gul-eller brun-färgad dentin lager för att visa genom gallring emaljen .
4 .
Dental förfaranden som rotfyllning kan orsaka tand fläcken . I stort sett alla tand skador som resulterar i tanden dör så småningom missfärgas med tiden.
5 .
dricka drycker som är mörka färger kan orsaka tänder färgning . Det är allmänt känt att drycker som kaffe och te färgar tänderna men så kan läsk , rött vin , röda fruktjuicer och även öl. Det kan vara bra att dricka mörka drycker genom ett sugrör och skölja munnen med vatten efteråt .
6 .
Konsumera färgstark mat kan missfärga tänderna . Livsmedel med tunga pigment , som körsbär , blåbär , tranbär och soja kan smaka bra , men de kan dröja kvar på tänderna och få dem att färga . Se alltid till att borsta tänderna efter att ha ätit mat känd för att färga tänderna .
7 .
För mycket fluor kan bidra till tänderna fläckar . Normalt är fluor ganska bra för hälsan för våra tänder , men över , kan det lämna kritvit fläckar . För att undvika överanvändning av fluor , bör en person använder mig av ett ärtstora mängd tandkräm på tandborsten.
8 .
Dålig munhygien kan definitivt leda till att tänderna missfärgas och ett tråkigt utseende . Använda ordentlig tandborstning och tandtråd metoder för att förebygga tänder från missfärgning . Felaktig munhygien kan tillåta bakterier och plack att bygga upp och mellan tänderna , vilket gav dem gulaktig och grön .

tips och varningar


 • Proper borsta tänderna bör gjort för 3 minuter .
 • Vid svåra eller fula tänder fläckar , kan det vara nödvändigt att tala till tandläkaren om tekniker för blekning av tänder .


 • Previous:nothing Next:hur lätt tandvärk smärta

  Relaterade artiklar


 • gym i Urbana, Illinois
 • patientens uppförandekod
 • vad som orsakar extrema humörsvängningar ?
 • Vilka är farorna med aloe?
 • hur har fyllningar kvicksilver amalgam säkert borttagen
 • Var kan jag hitta begravningsbyråer i Arkansas?
 • Mississippi hem hälsa leveranser
 • träna tips för tonåringar
 • hur man skriver ett vårdavtal för en äldre
 • barn och kryssa säkerhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com