hur man kan främja barnens tandhälsa

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-25
Etablering hälsosamma vanor när det gäller dina tänder är något som det är bäst att få ett så tidigt start på så fort som möjligt . Barn som Bush och tandtråd regelbundet är mycket mindre sannolikt att vara i riskzonen för dentala komplikationer senare i livet . Som alla som någonsin genomgått omfattande tandvård som vuxen kan berätta för dig , vill de att de hade tagit att uns av förebyggande snarare än lidande genom något som känns som en ton av botemedel . Läs vidare om hur man kan uppmuntra barnen att ta dessa förebyggande åtgärder .

Du behöver :
barnstorlek tandborste för varje barn ( bytas ut vart 3 månader )
. Barnens tandkräm .
Barnstorlek flossers och /eller Waterpik .


1 .
Låt ditt barn plocka ut sin egen tandborste . Barnens tandborstar finns i utföranden med ett brett utbud av favorit seriefigurer . Vissa borstar även spela musik eller lysa . Dessa senare typer av borsten är bra för att låta barnen vet precis hur lång tid de behöver för att borsta .
2 .
Tänk dig en eltandborstar . Vissa barn gillar dem , andra inte . Välj en av de billigare disponibla modeller innan du investerar i en .
3 .
Tänk dig en makt borste . Vissa barn gillar dem , andra inte . Välj en disponibel modell innan man investerar i en av de dyrare som kommer med utbytbara huvuden .
4 .
Lär ditt barn en liten sång eller räkna rim så att han kan lära sig att borsta för lämplig tid (1 till 2 minuter) . Du kan också köpa lite timer om han föredrar .
5 .
Leta efter barnstorlek flossers . Dessa är mycket lättare för barn att använda än att bara omslag tandtråd runt deras (eller din ) fingrarna . Om ditt barn verkligen hatar att använda tandtråd , att köpa en Waterpik . Många tandläkare rekommenderar dessa , som de verkligen gör ett utmärkt jobb ( även om du måste hitta ytterligare utrymme i badrummet för en till apparat ) . Waterpiks är verkligen det bästa valet för barn med hängslen .
6 .
Välj behandlar klokt . Lite godis då och då är inte en dålig sak , men vissa typer är bättre än andra . Choklad är en ganska bra val eftersom den inte fastnar på tänderna . Karameller och mjuka , sega godis som Starbust eller hårda sega godis som Jolly Rancher håller sig till tänderna . De är den värsta formen av godis för tandhälsan .
7 .
Övervaka dina barns tandborstning sessioner . Tandläkare faktiskt rekommenderar att föräldrar hjälp eller göra allt det borstning barnen är ca 8 år gammal .

tips och varningar


 • Ost är faktiskt ganska bra för tänderna . Det hjälper att göra saliv mindre surt . Äta ost i slutet av en måltid är inte bara mycket kontinental , främjar det också bra tandhälsa .
 • Om ditt barn inte kan borsta rätt efter att ha ätit , åtminstone har hon dricka ett glas vatten för att hjälpa skölj tänderna .


 • Previous:nothing Next:hur man håller ditt barn från att frukta tandläkaren

  Relaterade artiklar


 • skelettet i foten
 • hur man kan undvika graviditet genom att kontrollera livmoderhalsen
 • hur man hittar en tandläkare i Wisconsin
 • PSA-screening riktlinjer
 • Vilka är orsakerna till överdriven ögonblinkningar?
 • effekterna av kaffe på det kardiovaskulära systemet
 • Tips för att hjälpa till med minnesförlust
 • vad händer om en människa tar metacam?
 • tarmparasiter typer
 • korrekt hållning när de står och sitter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com