hur man kan jämföra silver legering , guld , porslin eller plast som fyllning för kaviteter

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-30
När en tand är skadad av tandröta till den grad att orsaka ett hålrum , är det nödvändigt att få en fyllning från en tandläkare för att återställa tanden och förhindra ytterligare förfall . Efter sönderfallet är borttagna , är ett fyllnadsmaterial som klistras på tanden . Det finns flera olika typer av fyllnadsmaterial som använts, även silver legering ( kallas även amalgam ) , guld, porslin och komposit . Ingen typ av material som är rätt i varje situation . Att avgöra vilken som fungerar för din hålighet , måste du överväga många olika faktorer.
1
Har en tandläkare undersöka dina hålrum och diskutera alternativ . . Med hålrum som är mycket stora , kan kompositfyllningsmaterial fyllningar inte rekommenderas eftersom det kan chip eller urholka över tiden . Vanligtvis harts fyllningar endast senaste 3 till 10 år .
2 .
jämföra kostnaderna för varje typ av fyllnadsmaterial och fundera över hur mycket du har råd att betala för att få dina tänder fyllda . Vissa fyllnadsmaterial är betydligt dyrare än andra . Guld och porslin är de dyraste alternativen , och silver legering och kompositfyllningsmaterial är relativt billigare .
3 .
Överväga placering av hålrummet när du jämför de olika fyllning alternativ . Medan alla material används ofta i rygg molarer är kompositfyllningsmaterial det vanligaste valet för fyllningar i framtänder , eftersom det kan matcha färgen på tänderna noga .
4 .
Bestäm hur mycket utseendet på tanden frågor till dig efter det att den fyllts . Porslin och komposit anses vara de mest attraktiva material för tandfyllningar , eftersom de är nära efterlikna färgen på tänderna . Silver legering och guld fyllningar är jämförelsevis mycket påtaglig .
5 .
Jämför hållbarhet olika fyllnadsmaterial för dina hål när vi letar efter en restaurering som kommer att pågå så länge som möjligt . Guld fyllningar kan vara 20 år eller mer , och porslin varar mycket längre än harts . Silver legering fyllningar kan bli skamfilat eller korroderade över tiden och kan bara sista 5 till 7 år .
6 .
Ta färgning beaktas. Människor som dricker mycket kaffe , mörk läsk och te eller som röker regelbundet kanske vill undvika att fylla hålrum med komposit , eftersom det tenderar att färga lättare än andra material .

tips och varningar


 • Människor har ofta silver legering fyllningar bort och ersätts med porslin eller komposit fyllningar för att förbättra utseendet på munnen .
 • Människor har ibland allergiska reaktioner mot vissa typer av fyllnadsmaterial . I sådana fall är fyllningen bort och ett annat material valts.


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla karies med laser

  Relaterade artiklar


 • hur man förbereder ett barn för rotfyllning
 • hur du tar bort en flisa med ett bananskal
 • den bästa mat för kvinnor att äta
 • daglig verksamhet för pensionärer
 • vad är den vita yttersta skiktet på ögat?
 • hur man gör alkaliskt vatten med mineraler
 • information om Ferber-metoden
 • hur man kan jämföra tandblekning produkter
 • barnomsorg sjukvård politik
 • protein bars för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com