hur man ska behandla ilningar i tänderna när vitare tänder

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-27
Under de senaste åren , over-the-counter produkter som används för att bleka tänder har varit mycket populär tack vare den relativa användarvänlighet och de lägre kostnaderna jämfört med kosmetisk tandvård . Tyvärr kan vissa av dessa produkter kan också orsaka ilningar i tänderna-hos vissa individer-på grund av kemiska reaktioner i emalj . Tandläkare erbjuder en mängd olika lösningar på detta potentiellt smärtsamma problem

Du behöver : .
okänsliggöra tandkräm , geler eller sköljningar
. Mjuk borste tandborste.
Fluorbehandling .


1 .
Fråga din tandläkare om hur du kan behandla ilningar i tänderna när vitare dina tänder . Många tandläkare rekommenderar att man använder en tjänstgörande desensitizer , som är en pasta som direkt kan tillämpas på dina tänder på ett enda besök . De flesta av dessa i office desensitizers kan erbjuda månader eller år av befrielse från ilningar i tänderna.
2 .
Prova någon av de många over-the-counter tanden desensitizers som kommer i antingen skölj , gel eller tandkräm form . Dessa produkter använder mild bedövningsmedel för att döva känslighet tandemaljen efter användning av tandblekning produkter . Många etablerade märken av tandkräm , såsom Crest , Colgate och Sensodyne erbjuder formler för att behandla känsliga tänder .
3 .
Byt till en tandborste med mjuk borst för att behandla tand känslighet när använda tandblekning produkter . Inte bara kan en mjuk borste minska slitage på emalj av tänderna , men det kommer också skonsammare mot tandköttet också .
4 .
Borsta tänderna med ljummet vatten i För att undvika smärtan som kan medfölja tänder som har genomgått den blekning process . Undvik att använda vatten som antingen är för varmt eller för kallt , eftersom det lätt kan utlösa smärta .
5 .
Fråga din tandläkare om fluor program som kan stärka den yttre emalj av dina tänder och minska obehag . Säkerställ att tandkräm eller munvatten som du använder innehåller fluor och som extra skydd .

tips och varningar


 • alltid diskutera en höjning av ilningar i tänderna med din tandläkare innan du fortsätter med ett hem åtgärda , till exempel ett läkemedel pasta eller skölj . Ilningar i tänderna kan tyda på en annan tand problem som inte har samband med blekning tänderna , till exempel vikande tandkött eller tandlossning .
 • Om du använder en over- the- counter tandblekning produkt som innehåller blekmedel , undvika att låta ett överskott belopp kommer i kontakt med din mun och tandkött . Följ alltid noga när du använder en sådan produkt , och rådgöra med din tandläkare om du känner obehag omedelbart efteråt.


 • Previous:nothing Next:hur man kan förebygga gingivit

  Relaterade artiklar


 • hur du skyddar ditt testiklar
 • varför är rotatorkuffen ofta skadade?
 • diy stetoskop
 • Boot Camps i Michigan för oroliga tonåringar
 • hur är ett nyfött barn hörseltest utförs?
 • ideal kroppsvikt för barn
 • hur man använder fluor behandling för att förebygga karies
 • utveckling funktionshinder & direktiven förväg
 • hur man hittar en tandläkare i Minnesota
 • hur att få hjälp med lortab missbruk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com