hur man undviker hålrum mellan tänderna

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-22
Många av oss har tur och aldrig verkar få hål i tänderna , eller så när vi får en hålighet , det är på tandytan , så det upptäcks lätt och tidigt av en tandläkare , med minimal fyllning inblandade . Men hur är de dolda hålrum , de som man får mellan tänderna ? Om du vill försöka undvika denna typ av hålrum , sedan läsa på

Du behöver : .
dig och dina tänder
Alla leveranser från 2 § .

hur man börjar med en god tandvård Checkup


1 .
Ditt första steg i att undvika håligheter mellan tänderna är att börja med en stor tand checkup . Detta innebär en med en behörig tandläkare som är inriktad på förebyggande och proaktiv tandvård ( en som vill hjälpa människor att undvika karies ) . Prata med människor i samhället att ta reda på vem dessa fantastiska tandläkare .
2 .
Innan du går till tandläkaren, du behöver veta lite om dina tänder . Läs antalet av varje av dina tänder , så du kan diskutera vissa problem lättare med tandläkaren . Till exempel är din övre vänstra visdomstand nummer 16 , och den nedre högra är 32 . Veta om du har någon smärta eller problem i en specifik tand .
3 .
Boka tid för en kontroll . När du går till ditt besök , se till att tandhygienisten rengör tänderna noggrant . Om du märker att tandhygienist missar städning eller tandtråd en tand i ryggen , Tala!
4 .
Kontrollera att röntgenbilder tas av varje enskild tand . Den Panoramaröntgenapparater visar hela din mun , och alla dina tänder . Försäkring betalar endast för en vart tredje till femte år , men du kan begära en varje år om du betalar för det . De merkostnader som kan vara värt det .
5 .
" bitewing " röntgenbilder visa några tänder på en gång . Se till att tandläkaren får en bild av varje tand i sin helhet , särskilt i ryggen . Ibland kan tandläkaren missa att få visdomstand i x-ray , eller tanden bredvid den . Om det finns ett hålrum där, kunde tandläkaren missar det. Be att få se röntgenbilder och där varje tand nummer i röntgenstrålning.
6 .
Har tandläkaren okulärbesiktiga varje tand . Tandläkaren behöver använda en spegel för att se vad som händer med den bakre tänderna . Se till att din tandläkare kontrollerar noggrant för hål i ryggen tänderna .
7 .
Speak up och berätta för tandläkaren om eventuella problem du har . Kontrollera om vad som händer innan du lämnar kontoret . Har tandläkaren visa dig din röntgen och gå igenom dem med dig . Om du ser en skugga på en tand som tandläkaren inte se , fråga om det .

Ta reda på vad Dental tillbehör du behöver


1 .
När du har fått en tand checkup , är det dags att göra din del i tand hälsa för att undvika mellan tänderna hålrum . Först måste du lämplig dental utrustning, såsom tandtråd , en mjuk tandborste eller en elektrisk tandborste , fluortandkräm , en anticavity skölj , och en upplyst tandvård spegel .
2 .
Bestäm specifika typer av varje tillbehör du behöver . Till exempel kan du köpa tandtråd för tänderna som är nära varandra , eller för tänderna med mer utrymme . Du kan behöva både om olika tänder har olika avstånd . En elektrisk flosser kan göra tandtråd lättare . Du kan också köpa flossers som har ett handtag för att hjälpa till att nå de bakre tänderna .
3 .
Köp en bra tandborste , rekommenderas en av din tandläkare. Se till att det är en mjuk tandborste , så den inte irriterar tandköttet . Elektriska tandborstar är bra , särskilt sådana med olika tips som kan hjälpa med olika områden i munnen , liksom bakre tänderna kontra framtänder .
4 .
Köp en anti-hålighet fluor skölj . Använd inte bara Listerine . Det dödar bakterier men inte har det utökade skyddet av fluorid . Lag och Listerine båda har bra anti-hålighet fluor sköljningar tillgängliga .
5 .
Du behöver tandkräm . Köp en med tillsats av fluor för extra skydd . Om du verkligen behöver hjälp kan du få en pasta från tandläkaren la kalciumfosfat att hjälpa kick av mineraler tänderna för att förebygga karies .
6 .
Waterpicks hjälpa till att få skräp från mellan tänderna att borsta , tandtråd och skölja missa .

Hur man använder Dental Supplies för att hålla tänderna rena


1 .
Bestäm hur ofta du kommer att borsta , tandtråd och så vidare . Förslaget här skulle vara att borsta , tandtråd och använda fluor skölja minst två gånger om dagen . Du kan använda den varje gång du äter eller dricker något . Ju mindre tid bakterierna har på tänderna , desto mindre chans har det att invadera och låta en hålighet bildas.
2 .
Mellanmål kan hjälpa din vikt , men det hjälper inte tänderna . Äta mellan måltiderna innebär fler bakterier kommer in i din mun . Om du mellanmål , eller ens äta en bit choklad , borste och tandtråd . Om detta inte är möjligt , åtminstone tugga tuggummi med xylitol eller använda fluor skölj .
3 .
Komma mellan tänderna är i fokus här . När du borstar tänderna , se till att få till alla ytor , framsida, baksida , sidorna genom tandköttet, och den bitande ytan . Borsta tänderna i minst två minuter och glöm inte tänderna i ryggen och alla deras ytor .
4 .
När du tandtråd , du måste få under tandköttskanten. Inte bara tandtråd snabbt in och ut mellan varje tand , men får under tandköttet på varje sida . Skjut tandtråd och tillbaka några gånger så att du fått alla matrester lös .
5 .
Använd fluor skölj att få ut kvarvarande matrester . Se till att använda den kraftigt under minst 30 sekunder .
6 .
Om du använder den dentala pasta med kalciumfosfat och fluor , för att få det mellan tänderna är knepigt . Prova att sätta några på tandtråd själv innan du går i mellan i varje tand med tandtråd . Detta tar extra tid , men det är värt det för att undvika en hålighet .
7 .
Använd tända dentala spegeln för att se i din mun och dina tänder . Du kan använda detta för att kolla och se om du missade mat mellan tänderna längst bak i munnen , till exempel . Det kan också hjälpa dig att upptäcka bruna eller mörka fläckar som kan vara håligheter start .

tips och varningar


 • När tandtråd , se till att få det sista tanden i tillbaka . Även om det är omgivet av tuggummi på baksidan , tandtråd mellan tand och tandkött där . Glöm inte-du kan få en hålighet där också
 • Ändra din kost för att inkludera tandvänliga livsmedel, såsom grönt te som har fluor , gröna bladgrönsaker, och mat med xylitol som päron och jordgubbar .
 • forskning för att lära sig mer om att undvika hål mellan tänderna och håligheter i allmänhet . Detta kommer att hjälpa dig att förstå kaviteten processen och hur man blir aktiv om det .
 • Ett område för forskning är Healozone , som faktiskt kan bidra till att vända och läka håligheter . Se resurserna nedan.
 • Undvik att äta sockerhaltiga livsmedel och läsk dricker . Någon mat med stärkelse , som potatis , också kan leda till att bryta ner i din emalj . Om du äter dessa saker , borste , tandtråd och skölj omedelbart efteråt !
 • Bara för att du inte kan se plack , betyder inte att det inte finns . Du måste få plack mellan tänderna också .
 • Brush inom tjugo minuter med att äta eller dricka söta drycker , vilket är när bakterierna börjar ställa in


 • Previous:nothing Next:hur man skrapa tungan

  Relaterade artiklar


 • Hur använder jag citronjuice att döda löss ?
 • hur man väljer en tandkräm
 • hur man kan jämföra omvänd osmos vatten
 • utomhusaktiviteter för äldre
 • hur man beräknar beta hCG
 • spädbarnsmassage information
 • sjukhusbesök presenter
 • kan du fånga en solbränna genom glas ?
 • hur man blir frisk genom att ta kontrollen över ditt liv
 • Hur konvertera närminne att långtidsminnet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com