hur man undviker karies

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-25
Vissa personer får mer karies än andra , och fyllningar är inte att behandla den verkliga orsaken till problemet . Såvida du inte bli av orsakerna till karies , kommer en annan potentiellt smärtsam tandvård förfarandet i din framtid . När karies upptäcks tidigt kan den behandlas i förebyggande syfte , ofta utan att fylla tanden . Så här undviker karies
1 .
bästa sättet att förhindra karies är att borsta tänderna minst två gånger om dagen, helst efter varje måltid.
2 .
Tandtråd en gång om dagen förebygger sjukdomar i tandköttet genom att ta bort matrester och plack på och under tandköttskanten . Du bör besöka tandläkaren var 6 månader för ett muntligt prov och en professionell rengöring av tänder förfarande .
3 .
Överväg att lägga till en fluor munvatten eller gel till din dagliga borstningsprogram . Din saliv kan reparera mycket tidigt förfall i tänderna med förekomsten av fluor i munnen .
4 .
Tandläkare kan ansöka spricka tätningsmedel ( en vätska plast som är målad på tänderna ) som förhindrar mat och plack i kläm i mellanrummen mellan tänderna .
5 .
risk för karies kan minskas genom att välja livsmedel klokt . Livsmedel som innehåller mycket socker och stärkelse , särskilt när ätit mellan måltiderna , öka risken för karies . Bakterierna i munnen användning av socker och stärkelse för att framställa en syra som förstör emaljen på tanden .
6 .
äta lite cheddarost eller någon typ av ost i slutet av en måltid hjälper till att skydda tänderna. Det stimulerar produktionen av rensningen saliv inuti munnen , och kalcium i ost också härdar tandemaljen .
7 .
Skarp äpplen , selleri och morötter är naturens lilla tandborste alternativ . De inte bara hjälper att bli av med matrester i din mun, de också använder sina grova , fibrös struktur att skrubba bort på tänderna när du tuggar att lysa upp ditt leende .
8 .
Dricka grönt eller svart te efter maten kan hjälpa till att förstöra de bakterier som orsakar karies , sjukdomar tandköttet och dålig andedräkt. Det kommer också att kämpa med näbbar plack och bakterier i munnen .
9 .
Dricksvatten är också bra för att skölja matrester från munnen . Saliv förefaller ha en buffrande effekt på syraproduktionen , och fungerar som en uppfriskande agent . Tugga sockerfritt tuggummi ökar också salivering och bidrar därmed till att minska risken för karies .


Previous:nothing Next:hur att bleka tänderna hemma

Relaterade artiklar


 • mat att äta när man hostar
 • grovmotorik i en 3-år gammalt barn
 • hur man bär nya proteser
 • hur man kan bryta barnens dåliga vanor tandvård
 • hur man hittar en tandläkare i Nebraska
 • Vad gör av hormoner som produceras av sköldkörteln?
 • protokoll för perinatal genetisk rådgivning
 • öra rengöringsmetoder
 • hur man hittar en tandläkare i Montana
 • hur man hittar en tandläkare i New Hampshire
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com