hur man undviker rotfyllning med direkt pulpan

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-22
Har du en tandvärk och du dreading att gå till tandläkaren eftersom ni fruktar borren ? Ännu värre , är du rädd att behöva få en rotfyllning och krona ? Om du hellre vill spara tanden och dess vitalitet ( rot och nerv ) , direkt pulpan kan vara ett alternativ för dig . Denna artikel kommer att undersöka användningen av pulpan som ett alternativ till den traditionella rotkanalen

Du behöver : .
Tandläkare
Tandvårdsförsäkringen eller medel att betala för tandvården .

Hur förstå Pulpaöverkappning


1 .
Direkt pulpan är en process genom vilken tandläkare borrar ut sönderfallet av en tand , och sedan lägger ett lock över utsatta massa . Tanden kan sedan ligga dentin över massan. Om det lyckas , undviker denna tanden med att få en rotfyllning .
2 .
Direkt pulpan fungerar bäst om nerven har utsatts helt nyligen på grund av ett trauma mot tanden . I detta fall har mage bara varit irriterad under en kort tid.
3 .
Direkt pulpan fungerar också bra om det bara finns en minimal exponering av massa , såsom 1 till 2 millimeter . Nerven inte kan ha lidit så mycket skada då , och den gemensamma jordbrukspolitiken inte har så mycket yta att täcka .
4 .
I allmänhet tak massa sker om tanden är fortfarande levande , vilket innebär att nerven inte har dött . För att testa detta kan tandläkaren använda ett av många tester. Den ena är en elektrisk vitalitet prov, där tandläkaren måste mäta din reaktion på olika stimuli till tanden . ( Jag personligen tror inte detta är allt som korrekt . )
5 .
Andra sätt att testa en tand är att ställa frågor och titta på tanden . Tanden ska ha sin naturliga färg och inte förmörkas . Kringliggande tandköttet ska vara rosa och inte rött och svullet. Det bör inte vara puss fickor i tandköttet nära benet av tanden (som kan tyda infektion eller abscess . ) Tandläkaren kan även titta på en röntgenbild för att leta efter infektion i benet kring tanden .

Hur tar emot direkt Pulpaöverkappning


1 .
måste du först hitta en tandläkare utbildade för att göra denna teknik och tron på att använda det . Detta är en utmaning. Du hittar ett begränsat antal tandläkare som använder direkt pulpan i sina kliniker .
2 .
tandläkaren kommer att titta på tanden och röntgenbilder för att avgöra om din tand är en kandidat .
3 .
Om tandläkare och du bestämma att du kommer att använda direkt pulpan , sedan låta processen börja !
4 .
tandläkaren kommer att ta bort karies dentin ( kaviteten ) och en liten mängd fruktkött kommer utsättas . En medicinering placeras över massa , och sedan massa gemensamma jordbrukspolitiken är placerad . Detta följs av en fyllning .
5 .
tandläkare kan använda en temporär fyllning . Om så är fallet , kommer du tillbaka ca 6 månader senare för att se till dentin har bildats över massan. Annars kan tandläkaren bara göra en permanent fyllning .
6 .
Upp till 6 månader senare , kommer du tillbaka till tandläkaren för att titta på tanden för att se om dentin har bildats under massa , överbrygga dentin på varje sida av pulpal exponeringen .

tips och varningar


 • Direkt pulpan kan hjälpa till att bevara livskraften , eller livet av tanden ( sin nerv ) . En rotfyllning innebär att städa ur den rotfyllningar , fylla dem med ett ämne, en krona eller inlay /onlay . Vem vill gå igenom allt detta ?
 • Ibland du verkligen måste söka för att hitta en tandläkare villig att prova ett alternativt förfarande . Tandläkaren måste också ha kompetens att utföra förfarandet bra .


 • Previous:nothing Next:hur man undviker hålrum mellan tänderna

  Relaterade artiklar


 • gemensamma dagliga livet utmaningar för de äldre
 • hur man hittar en tandläkare i Iowa
 • hur man talar med dina föräldrar om preventivmedel
 • hur man får tandvård tätningsmedel
 • hur man ska hålla god hållning
 • vad är PICC?
 • svartmögel symtom & farorna
 • hur man bygger självkänsla
 • sorg rådgivning tekniker
 • Hur man känner igen förlust tandemaljen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com