hur man återhämta sig från en rotfyllning

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-02
Ingen tycker rotfyllningar och de har ett skräckinjagande rykte om att vara smärtsamma och besvärliga förfaranden . Senaste framstegen inom tandvården har gjort processen mycket enklare , utan smärta och obehag som en gång var betydligt vanligare . Trots detta är en rotfyllning en betydande verksamhet , och du bör vidta åtgärder för att återhämta sig från den på rätt sätt
1 .
Ät mjuk mat för de första dagarna efter rotfyllning . Tanden är ofta känsliga ( kvardröjande effekter av skämda material som rotkanalen tas bort ) , och hårda eller krispigt Bottensatser kan sakta ned tiden det tar att återhämta sig . Leta efter mat som soppa , gröt , äppelmos , yoghurt och bananer att äta ,=och försöker att avstå från att tugga på den sida av munnen där rotkanalen ägt rum .
2 .

Placera några krossad is i en plastpåse och vira en handduk runt det . Håll den mot käken att minska svullnad eller obehag . Töm påsen ut och ersätta det med färsk is som det gamla isen smälter .
3 .
avstå från att lyfta eller fysisk ansträngning medan du återhämtar dig från en rotfyllning . Det kan orsaka käken värka , som blodet bistå med den läkande processen är spridd till andra delar av kroppen som en del av fysisk aktivitet . Framför allt , håll dig borta från all verksamhet som kräver att du böja eller minska höjden på huvudet .
4 .
Håll huvudet högt när du sover för de första dagarna efter rotfyllning . Om ditt huvud sänker under resten av kroppen på natten , kan det orsaka blödningar och ytterligare hämma åtgärder för att återhämta sig från operationen .
5 .
ta medicin för att minska smärta och svullnad . De flesta tandläkare rekommenderar receptfria ibuprofen , till exempel Alvedon , Nuprin eller Motrin , tas flera gånger om dagen . Du kan också förskrivas tyngre smärtlindring eller antibiotika medan du återhämtar dig : se till att be din tandläkare om eventuella problem som härrör från att blanda mediciner eller receptfria läkemedel du tar tillsammans med vad han föreskriver .
6 .
Sluta röka medan du återhämtar dig . Rökning hämmar allvarligt den läkande processen och kan göra saken värre genom att införa cancerframkallande ämnen och andra gifter i nyreparerat tanden . Så svårt som det kan vara , försök att sluta röka helt tills din mun har en ordentlig chans att läka .

tips och varningar


 • Det lönar sig att ha en allvarlig tala med din tandläkare om de bästa sätten att återhämta sig från en rotfyllning och eventuella biverkningar som du kan förvänta dig att känna . Skriv ner allt han säger eller ber om ett informationsblad att ta med dig hem om han har en .


 • Previous:nothing Next:hur man känner igen symtomen på en misslyckad rotfyllning

  Relaterade artiklar


 • verktyg som barnläkare användning
 • hur man söker tandvård fasader
 • information om barnonkologin & cytogenetik
 • orsakerna till bröstasymmetri
 • temperaturen i ett barns rum under sommaren
 • hur man får tänder blekning fack
 • hur man hittar en tandläkare i Texas
 • vad ska din normala puls vara?
 • hur man känner igen orsakerna till karies
 • Hur undervisar jag en plan postpartum vård för nyblivna mammor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com