hur man extraherar visdomständerna

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-30
Få din visdom tänder tagits ut kan vara en skrämmande upplevelse , eftersom det innebär en hel del smärta och ibland problem . Men du kan förbereda dig genom att lära lite om förfarandet för hur man extraherar visdomständerna förväg
1 .
bort din visdom tänder första börjar genom en diskussion med din tandläkare. De flesta kommer att informera dig när det är dags att ha din vattkoppor snarare än att du behöver ställa dem. Detta är en bra tid att ställa alla frågor du kan ha samt fastställa kostnaden och den bästa tiden att undanröja dem . De flesta väljer att göra det senare i veckan eller när de är på semester från skola eller arbete så att de har gott om tid att återhämta sig.
2 .
Före själva avlägsnandet av din visdom tänder din tandläkare kan ge dig lite medicin för att ta dagen av din procedur innan man kommer in på kontoret . I allmänhet är detta en uppluckring piller som kommer att vara fördelaktigt i ta udden av innan du ens kommer in
3 .
Väl på tandläkarpraktik , kommer du att tas tillbaka till förfarandet rummet , som kan se lite annorlunda än den normala tentamen och städning rum . Allmänhet en tandsköterska kommer att ta din puls eller blodtryck . De kommer också se till att du är redo för förfarandet och svara på eventuella sista minuten frågor du har .
4 .
Komma munnen bedövad och redo för avlägsnande av tänder är nästa steg. Medan en tandläkare kan göra detta , vanligen han eller hon kommer att lämna det upp till en tandsköterska eller tandhygienist som är kvalificerade att administrera bedövningsmedel . Vissa kommer helt enkelt bedöva munnen genom att injicera en dödande agent i olika platser medan andra kommer att förse dig med lustgas för att få dig att sova under förfarandet. Om du har en preferens vad du föredrar , diskutera detta med din tandläkare innan.
5 .
När din mun är döva eller du sover tandläkaren kommer att påbörja processen att utvinna din visdomständer . I vissa fall din visdom tänder kommer att utvecklas tillräckligt att tandläkaren kommer att kunna helt enkelt dra ut dem . Men om detta inte sker han eller hon måste använda en speciell övning för att ta bort dem . När alla är ur din mun , din tandläkare sy upp området om det behövs eller helt enkelt packa den med gasbinda .
6 .
Återvänder hem och återhämta sig från din visdom tänder förfarande tar mycket längre och kan bli mer besvärande än själva själva förfarandet. Din tandläkare kommer att ge smärtstillande medicin samt en speciell rengöring lösning för att hålla munnen ren eftersom du inte kommer att känna som att borsta tänderna för de närmaste dagarna . Det är viktigt att du följer instruktionerna från din tandläkare eftersom problem kan uppstå om hål efter din visdom tänder bli infekterade .
7 .
Om det behövs ska du följa upp med din tandläkare . De flesta tandläkare kräver inte en uppföljning tid om du inte fått stygn under förfarandet eller om du har utvecklat ett problem eftersom få dem bort . Men om du har några frågor eller funderingar efteråt , bör du kontakta din tandläkare direkt .

tips och varningar


 • Återhämtning från borttagning av dina visdomständer kan faktiskt ta flera månader även om du kan känna normal efter några dagar . Gapet mellan ryggen tand och på baksidan av din mun kommer sakta närmare över tiden.
 • flesta människor har sina vattkoppor i åldrarna 17 och 21 även om det kan variera beroende på när din visdom tänder faktiskt växa i.
 • tänder bort visdom är en stor tandvård förfarande som kräver narkos och smärtstillande . De flesta tandläkare kommer att kräva att du tar någon i din utnämning som kan köra dig hem .


 • Previous:nothing Next:hur man får proteser

  Relaterade artiklar


 • Kegel muskel övningar
 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet
 • hur att få låga kostnader tandvård
 • Hur man sköter om hängslen
 • säkert sätt att rengöra dina öron
 • äta krabba benen under graviditeten
 • hur man väljer en käpp
 • förståelse tillämpningen av melanin
 • hur man blir frisk genom att ta kontrollen över ditt liv
 • Varför hårbotten har större & djupare folliklar?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com