hur man får tandvård mössor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-28
Många olika problem kan uppstå med tänderna för att få dig att söka behandling hos en tandläkare . Problem som är relaterade till en viss tand kan vara resultatet av karies . Om sönderfallet är begränsad till tanden och inte sträcker sig in i roten , kan din tandläkare väljer att fylla den eller placera ett dentalt mössa över tanden . Även om det kan låta skrämmande , att få tandvård caps är en lätt och ofta smärtfri procedur. Läs vidare för att lära dig att få tandvård mössor

Du behöver :
En belyst spegel
tandborste . .
tandkräm eller annan tand rensning material .
tandtråd.


1 .
Först är det viktigt att du talar om dentala mössor med din tandläkare. Ofta när du har karies som bara påverkar din verkliga tand och inte roten du har en mängd olika alternativ. Till exempel , snarare än att få tandvård kepsar du kan istället helt enkelt ha kaviteten fyllts . Du kan dock finna att en tand mössa kommer att skydda din tand bättre under en längre tid. För-och nackdelar är något man bör diskutera i förväg .
2 .
Om du bestämmer dig för att få tandvård mössor över en eller flera av dina tänder , kommer förfarandet kräva två möten med din tandläkare . De flesta tandläkare kan du schemalägga dem samtidigt att se till att din andra utnämning sker inom cirka två veckor efter den första utnämningen .
3 .
Under den första mandatperioden skall tandläkaren ta en form av din tand . Detta mögel kommer att skickas till en särskild labb som gör tandvård mössor, och de kommer att använda din form för att göra den gemensamma jordbrukspolitiken är specifika för din tand form och storlek . Beroende på den exakta orsaken till att en tand mössa , kan tandläkaren behöva förbereda tanden och placera ett tillfälligt tak för det . Till exempel kan karies kräva en fyllning som ska införas för att förhindra ytterligare förfall när locket har lagts på , medan en flisas tand kan behöva filas ned för att minska sina ojämna kanter .
4 .

andra möte kommer att delta placering av din permanenta tand keps . Tandläkaren kommer att ta tid att se till att tandläkare locket passar perfekt i munnen över tanden . Detta kommer att innebära att se ditt bett fortfarande är korrekt och samtidigt också kan du fortfarande använda tandtråd mellan tandvård locket och tänderna runt omkring . När han eller hon har gjort att den passar ordentligt de kommer att befästa den på plats .

tips och varningar
 • Dental kepsar inte används bara när man har en rot kanalen . De kan också inrättas för en felaktig bett , ett kluvet tand , åldrande tänder eller ens någon som slipar sina tänder tillsammans .

 • Dental mössor är också vanligtvis kallas kronor .


 • Previous:nothing Next:hur man får broar

  Relaterade artiklar


 • det bästa sättet att stärka nedre delen av ryggen
 • Hur undervisar jag en plan postpartum vård för nyblivna mammor?
 • typer av gas permeabla linser
 • hur man kan upptäcka ditt inre barn
 • den bästa mat att äta för att förhindra kräkning
 • hur man klär sig för en ultra liv hela kroppen scan ultraljud
 • hur du tar bort hårt vax
 • hur man kan bli av tandsten
 • patientens uppförandekod
 • alkoholmissbruk frågor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com