hur man känner igen symtomen på en misslyckad rotfyllning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-01
Rotfyllningar har en olycksbådande rykte och udda skräckhistoria om misslyckade operationer kan övertyga människor att rutinmässig biverkningarna är faktiskt symptom på något mycket värre . Misslyckades rotfyllningar uppstår när antalet tandens kanaler inte är fläckig eller tas bort eller när infektion kryper tillbaka till pulpa . De är mycket sällan , men du känner igen dem genom vissa specifika tecken
1 .
tillkännagivande alltför tand smärta som inte bleknar med tiden . Ett visst mått av värk åtföljs vanligen en rotfyllning-dröjande följdverkningarna av det skick den korrigerade-. men om smärtan kvarstår över tiden eller blir värre , kan det signalera att rotkanalen har misslyckats
2 .
Leta efter en ömhet till tandens bett eller känslighet medan de äter . En post-op rotfyllning innebär alltid lite ömhet , varför tandläkare rekommendera att äta mjuk mat efter ingreppet . Dock får känslighet som dröjer sig kvar eller att blossa upp igen efter tiden har gått kan tyda symtom som din tandläkare bör känna till.
3 .
Tolka bristande temperaturkänslighet i tanden . Våra tänder tenderar att reagera på extrema temperaturer , t. ex. Easting glass eller mycket varm soppa . Om tanden är inblandade i rotkanalen avspeglar inte de känsliga , kanske något vara fel .
4 .
Undersök tandköttet runt tanden för svullnad eller missfärgning . Inflammerat tandkött är ofta de mest framträdande tecknet på en misslyckad rotfyllning , eftersom de kan innebära att bakterier och förfall fortsätter att irritera den omgivande vävnaden.
5 .
Watch för utveckling av en ny infektion , framför allt vätska från tanden . Om bakterier tränger in på den del av tanden som tandläkaren rensade ut under rotfyllning , kan det skapa problem av detta slag , vilket resulterar i ett behov av att återvända till tandläkaren för att rätta till problemet .
6 .
Följ upp med röntgen från din tandläkare . Även om många av dessa symptom kan tyda på en misslyckad rotfyllning , det bästa sättet att veta säkert är att låta din tandläkare ta en ny serie röntgenbilder . I allmänhet kommer visas ändringarna från en uppsättning av röntgenbilder till nästa om rotkanalen har misslyckats .

tips och varningar


 • Det bästa sättet att erkänna symptom på en misslyckad rotfyllning är helt enkelt att stanna kvar i nära kontakt med din tandläkare . Hon bör hålla koll på din utveckling efter ingreppet och kommer att veta om något går fel .
 • Många symptom på en misslyckad rotfyllning likna enkelt biverkningar av en lyckad rotfyllning . Håll koll på eventuella symtom som du stöter på , men inte panik .


 • Previous:nothing Next:Hur man känner igen biverkningar av rotkanaler

  Relaterade artiklar


 • billigaste linser på nätet
 • hur reparera plast glasögonglas
 • hur man hittar en tandläkare i Virginia
 • verksamhet för att främja hygien hos barn
 • vanliga ögonproblem i spädbarn
 • hur man häver en tandutdragning
 • rostvatten problem
 • hur du infogar ett preventivmedel membran
 • Clearblue enkla instruktionerna
 • Hur konverterar jag steg på en stegräknare ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com