hur man kan förebygga gingivit ( tandköttsinflammation )

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-18
Gingivit är ett tillstånd där det finns inflammation i tandköttet ( tandköttsproblem) på grund av felaktig och ohygieniska munhygien . Efter många år av uppbyggnad av plack och tandsten längs tandköttet , förvärrar tillståndet successivt och gingivit leder till tandlossning . I början av gingivit tandköttet är inflammerat, rött och blöder lätt vid tryck på det eller varje gång du borstar tänderna . Färgen på tandköttet förändras från en frisk rosa färg till en lila röd för att visa att de har förvärrats . Parodontit sätter in när pus samlas i djupa fickor eller försänkningar för tandköttet och tänderna känns öm eller smärtande vid tryck . Med tiden kommer tänderna lossna och falla ur sina socklar . Här är några tips för att förhindra att detta händer
1 .
viktigaste att göra är att hålla en regelbunden , sund munhygien schema och rutin . Det viktiga är att börja utbilda och skapa sig detta vid tidigast möjliga ålder eftersom det kommer då att bli en betingad beteende som barnet växer upp , tillsammans med att förstå vikten och fördelarna av god munhygien . Barn imiterar vuxna , så ta barnet in i badrummet varje morgon och kväll och borsta tänderna tillsammans . Gör det roligt och trevligt och inte en syssla eller en tråkig aktivitet .
2 .
Välja rätt och rätt typ av tandborste är också viktigt. Det finns så många typer av tandborstar varierande form, färg , priser och funktioner . American Dental Association (ADA ) har rapporterat att det finns egentligen ingen signifikant skillnad i att förebygga gingivit använda en elektrisk tandborste mot en manuell borste . Den viktigaste faktorn här är att borsta tänderna ordentligt . Det rekommenderas att borsta tänderna längs tandköttskanten som är nyckeln område där gingivit startar och mest försummade område.
3 .
tandtråd, tandtråd, tandtråd. Det är så viktigt för att förebygga sjukdomar i tandköttet . Mat fångade mellan spalter eller brister i det tänder kommer biodeteriorate och vara en källa för bakterier att växa och förfall emaljen på tänderna som orsakar gingivit . Många vuxna och barn gör tandtråd inte regelbundet , men det är så viktigt att upprätthålla en god munhygien .
4 .
CLEAN din tandborste . Bakterier raser snabbt på fuktiga ytor , speciellt på våta , fuktiga tandborstar . Så det är viktigt att rengöra och torka din tandborste när du har avslutat din städning . Det är också tillrådligt att ändra tandborstar en gång i månaden och kassera den gamla .
5 .
Använd ett munvatten . Det finns gott om val i de lokala apotek som kommer i en mängd olika smaker , färger och storlekar. Munvatten dödar bakterierna avel i munnen och hjälper till att minska gingivit och förhindra plack byggs upp .
6 .
Köp en muntlig bevattningsenhet att hjälpa tvätta bort den lilla skräp och matrester mellan tänderna och runt tandköttet . Det finns små bärbara enheter som du kan köpa för att får plats i väskan .
7 .
Ge dig själv en tuggummi massage för att öka blodet cirkulerar på tandköttet . Gör detta genom att med tummen och pekfingret , den senare på utsidan av tandköttet området , och börja massera tandköttet .
8 .
bort bakterier från munnen genom att skrapa tungan . Använd en tungspatel eller träpinne och skjut den längs ytan av tungan arbetar från baksidan av tungan mot främre delen av munnen . Gör detta för cirka 10 till 20 minuter och sedan gurgla med munvatten .

tips och varningar


Besök
 • tandläkaren regelbundet .
 • Ät inte godis eller söta livsmedel med hög sockerhalt .
 • Borsta tänderna efter varje måltid , om du kan , för att förhindra att mat ruttnande tänder och tandkött
 • Sluta röka .
 • Försök att inte dricka vätska och äta mat som kan ge fläckar på tänderna . Minska din te och kaffe intag .
 • Denna artikel är skriven för att informera och är inte en ersättning för att söka läkarvård från din egen läkare eller professionell vårdgivare .


 • Previous:nothing Next:hur man kan hantera en hållare

  Relaterade artiklar


 • Fördelarna med solljus
 • hur man hittar en tandläkare i Vermont
 • faser av sörjande
 • goda bakterier och barn
 • hur man arbetar ut när ägglossningen dagar är
 • Hur man sköter om hängslen
 • hur man kan spara råmjölk
 • hur man höra bebisens hjärtslag
 • hur man väljer en tandläkare som specialiserat sig på faner
 • regioner i den mänskliga hjärnan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com