hur man överlever med hängslen

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-11
Får du tandställning ? Har du fruktar det och rädsla vad som kommer att hända ? Följ denna guide med tips och vet vad som väntar

Du behöver : .
mjuk mat du gillar
Vatten Pick.
Tandpetare .
Alvedon .
Mjuk tandborste .


1 .
Okej , du kom tillbaka från orto -och du har dem på . Denna procedur tar ett tag , eftersom de kommer att ta en form av tänderna sätt innan de lägger dem på . Andas in genom näsan och ut genom munnen om du har en kräkreflex medan gjutformen med sipprar pasta i munnen . Sätta dem på är enkel . De satte en läpp separater i att få på dina tänder , sedan med en pistol som har blått ljus , är de limma på dem .
2 .
Komma hängslen sätta på för första gången går att känna väldigt konstigt , och speciellt för ditt tandkött . De kommer att repas upp och känns som något sticker dem . Skaffa en spegel och få en ordentlig titt . Vad du letar efter är lösa trådar . Om det finns några som sticker ut , kommer de att rycka in på ditt tandkött och du kommer att få problem att äta och liknande . Kolla in det här omedelbart och tala med din orto , och de kommer att dra åt den i eller klippa ut den för dig . Glöm inte att kontrollera detta , eftersom detta kommer att orsaka problem för dig senare .
3 .
Din orto berättar allt du behöver veta , så att du vet att du kommer att komma tillbaka en gång i månaden för att få din hängslen åtdragna . Jag är ledsen , men denna del har en del smärta . Ledarna i din hängslen kommer att skärpas och de kommer att vara mycket öm . Dina tänder kommer att vara ytterst känsliga för . . . allt möjligt . Inte ens peka tänderna tillsammans . Ta Alvedon eller annan smärtstillande för att lindra obehaget . Fråga din orto om något annat som kunde hjälpa .
4 .
Efter hängslen och speciellt en åtstramning möte , äter kommer att suga . Inga hamburgare , ingen smörgåsar , inga revben , majskolv , kommer nachos vara irriterande , och sådant. När tänderna ont du vill äta mat som inte kräver en hel del tugg , om någon alls . De kommer att vara öm och vill vara ifred . Men du måste äta ! Soppa , mjukt bröd , havregryn , äppelmos är hängslen -vänlig . Du kan ta något annat livsmedel som t. ex. din favorit burgare eller sandwich , men att äta det kommer att bli en resa . Skär upp det. Om möjligt , äter kött och protein först i små ätbara bitar . Ät inte någonting röra din framtänderna . Tugga i längst bak i munnen . Vad du behöver göra är vad du måste göra. Du kan inte inte äta , eller hur ? Och ja , blir detta mycket irriterande .
5 .
hängslen är en frisk fläkt när du borstar tänderna . Du måste göra detta oftare . Mat kommer att fastna i dessa härliga sladdar och du måste få ut det . Jag rekommenderar en Water Pik . Det sprutar vatten i munnen och rensar ut mat bitar för dig . Använd den på toppen av din hängslen och på ändarna på dina tänder. Få på tandköttet på baksidan också . Tvätta ut överallt . Det sista du vill är lite av mat för att mögel och stanna där och för er att smaka dem senare .
6 .
Du kan använda tandpetare för att mycket försiktigt komma åt matrester bitar som sticker ut av dina hängslen . Rengör in och ut och tänk på att inte peta på tandköttet för mycket .
7 .
du borstar tänderna som du alltid gör . När dina tänder är inte ont , att borsta på linan och i och omkring dem att få på allt . Speciellt ge ditt tandkött viss uppmärksamhet. Få lite munvatten , eftersom detta kommer att få ut de som är svåra att nå platser .
8 .
Din hängslen behöver inte få dig att känna att du är en Ugly . När din orto sätter på din gummiband , be om din favoritfärg . Eller vill säsong , som orange och svart för Halloween och röd och grön till jul , eller ljust grönt till våren . Och var inte rädd för att le ! De flesta människor har haft tandställning i livet och det är okej . Plus , vänta tills du får dem och hur mycket bättre de kommer att se ut.

tips och varningar


 • hängslen i ungefär 2 år , beroende på dina tänder och vad din orto anvisningar . När du går längs du blir van vid dem . Skärpning är det värsta och vara uppmärksam på den mat du kan och inte kan äta .
 • Om du slipa tänderna i sömnen tala med din orto . Säg något problem du har och var inte rädd att ställa eventuella frågor .
 • Dra inte åt en lös tråd eller göra någonting själv . Din orto vet vad de gör och du vill inte ta några risker . Om du av någon anledning måste du gå in och ha dem ta en titt för dig .
 • Skaffa dig en mun vakt om du arbetar med idrott eller annan fysisk aktivitet . Du vill förhindra att din mun från att träffas .


 • Previous:nothing Next:hur man vitare tänder utan produkter

  Relaterade artiklar


 • andas priser
 • Varför din väte kropp behöver?
 • hur man får tandvård skalfasader för att bleka tänderna
 • hur man beräknar längd och vikt percentiler för pojkar
 • skäl för täta urinträngningar hos barn
 • Hur man känner igen förlust tandemaljen
 • Vad bör vikt enligt höjd?
 • äldre psykisk misshandel
 • skillnaden mellan muntlig och Rektaltermometrar
 • hur man hittar en OBGYN
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com