hur man rengör din tandborste

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-16
Tanken på att sätta en otäck , grodd-lastad tandborste i munnen är äckligt ! Men om du inte upprätthålla goda vanor när det gäller rengöring din tandborste , är det exakt vad du gör.

Här är några förslag för att rengöra din tandborste och håller det rent

Du behöver : .
tandborste
Diskmaskin (tillval).
Vinäger (tillval).
Bleach (tillval ).
Munvatten (tillval ).
UV tandborste renare ( tillval) .
Väteperoxid (tillval).
OBS : det som du behöver beror på metoderna för rengöring du väljer ! .


1
Metod # 1 för rengöring av tandborste . tvätta det

1 . Så djupt rengöra din tandborste , ibland kör den om diskmaskinen . Var noga med att placera den på den övre korgen , så tandborsten inte smälter eller böja på grund av värmen .

2. En mindre drastisk metod är att helt enkelt tvätta din tandborste före och efter varje användning genom att hålla den under rinnande varmt vatten , och gnugga tummen över den med kraft för fem eller tio sekunder . Naturligtvis ska du tvätta händerna innan du använder den här metoden !
2 .
Metod # 2 för att rengöra din tandborste : Swish Det

Effektiv rengöring tandborste ofta innebär swishing din tandborste i olika vätskor . Några av de gemensamma lösningar för rengöring av din tandborste genom swishing innehålla följande :

1 . Listerine , eller annan munvatten som innehåller alkohol . Även om vissa människor väljer att hålla sin tandborste i Listerine utom när de faktiskt använder det , swishing din tandborste i munvatten i trettio sekunder , före användning , är tillräcklig.

2. Väteperoxid. Placera 1 tsk av väteperoxid i 1 kopp vatten , och vips din tandborste i det före användning. Om du inte gillar smaken av väteperoxid , kan du skölja din tandborste med rent vatten innan det används , men om du väljer att inte skölja väteperoxid blandning av innan du borstar tänderna, förutom att desinficera din tandborste , väteperoxid hjälper bleka tänderna .

3 . Bleach . Placera tandborsten i en kopp med en del vatten och en del blekmedel-bara tillräckligt för att täcka borst av tandborste . Swish runt i trettio sekunder och skölj sedan . Var noga med att inte stänka någon blekmedel på kläderna eller i ögonen , och se till att skölja ur koppen noggrant direkt efter användning , så att ingen av misstag dricker blekmedel blandningen . Se också till att skölja bort blekmedel blandningen innan du använder tandborsten
3
Metod # 3 för rengöring av tandborste . . : Blötlägg Det

Vissa människor välja att njuta sin tandborste när som helst de inte använder den . Tyvärr har många av samma personer använder samma BLÖTNINGSLÖSNING flera dagar i rad , som faktiskt kan skada , snarare än hjälpa problemet . En lösning är att suga din tandborste i outspädd ättika över natten , en gång varannan vecka . Den ättika dödar de flesta av mögel , bakterier och bakterier.

För en snabb blöt metod , sätta din tandborste i en ren mugg och täcka borst av tandborste med kokande vatten . Håll tandborsten i kokande vatten i tre minuter och sedan använda som vanligt
4
Metod # 4 för rengöring av tandborste . rotera den

Vissa människor rekommenderar tillåter en tandborste för att torka ordentligt innan du använder den igen . Därför är det bra att ha minst två tandborstar . Växla mellan de två varje gång ditt borsta tänderna . Du kanske vill komma in i vanan att använda en särskild tandborste på morgonen och en annan på kvällen så att du inte behöver komma ihåg vilken tandborste du senast använde . Om du brukar borsta tre gånger per dag , skulle tre tandborstar fungerar bra för denna metod
5
Metod # 5 för rengöring av tandborste . Separat Det

Familjen tandborstställ som håller flera tandborstar är verkligen inte en bra idé , eftersom tandborstar hålls samman i samma behållare ofta hamnar beröring, vilket kan medföra spridning av bakterier . Håll dina tandborstar i separata behållare för att undvika korskontaminering
6
Metod # 6 för rengöring tandborsten . . : Täck den

Badrummet är full av elaka bakterier . På grund av detta , vissa människor väljer att sätta en tandborste beskyddare över sin tandborste , eller behålla sina tandborsten i medicinskåpet . Dock kan denna metod orsaka problem om du täcker tandborsten innan den har en chans att torka ordentligt . Med hjälp av en tandborste täcka med hål hjälper tandborste till luft av en slump det inte var helt torr innan den täcks över .

en enklare metod för att undvika luftburna föroreningar landning på din tandborste kan vara att vara medveten om sådant som att hålla tandborsten på handfatet disk som är så långt bort från toaletten som möjligt , och vara säker att stänga toalettlocket innan spola i toaletten
7
Metod # 7 för rengöring tandborsten . Go High Tech

Om ovanstående lösningar låter alltför komplicerat Och du föredrar att använda en inget kladd utan krångel metoderna för rengöring din tandborste , chef för ditt lokala apotek eller rabatt lagra och plocka upp en UV tandborste renare för ca $ 20. .
8
Metod # 8 för rengöring din tandborste : byt ut den

Oavsett hur mycket omsorg du lägger ner rengöra din tandborste rekommenderar de flesta tandläkare ersätter din tandborste var tre eller fyra månader , eller när det visar tecken på stort slitage , t. ex. böjda borst . Det är också en bra idé att byta ut din tandborste efter någon typ av sjukdom .

tips och varningar


 • Det är inte nödvändigt att göra allt av ovanstående metoder ! Välj en metod som låter som det kommer att fungera för dig och använda det konsekvent . Eller , experimentera lite med olika metoder för att hitta vilken som du hittar de mest hjälpsamma och sedan använda den metoden konsekvent .
 • Var mycket försiktig när du använder blekmedel för att rengöra din tandborste !
 • Don 't sätta någonsin din tandborste i den nedre korgen i diskmaskinen , eller det kan smälta .


 • Previous:nothing Next:hur man effektivt använda en Waterpik på ohälsosam tandkött

  Relaterade artiklar


 • effekterna av körs på en quadriceps sena
 • hur man ska behandla smärta rotfyllning
 • karyotyp protokoll
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • instruktioner för peg sondmatning
 • stol trapphiss alternativ
 • hur man skriver en kunskap diagnos underskott ammande
 • metoderna för barnets födelse
 • hur man ska förstå gingivit orsaker
 • hur man hittar en radioterapeut
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com