hur man ska behandla känsliga tandhalsar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-29
För personer med känsliga tänder, det finns sätt att behandla tand känslighet och utforska orsakerna bakom det

Du behöver : .
tandkräm för känsliga tänder
Tandborste för känsliga tänder .
Ändring av din kost .
Healozone behandling vid tandläkarmottagning .

Gör tänder Mindre känsliga med Dental Products


1 .
Det första steget i hanteringen av ilningar i tänderna är att försöka dentala produkter som kommer att bidra till att minska ilningar i tänderna. Börja med en tandkräm , såsom Crest Pro Hälsa Clean Mint . Denna tandkräm är bra eftersom det också bidrar till att förhindra karies , plack och tandsten , hjälper bleka , och minskar känsligheten . Det fungerar bäst när den används morgon och kväll samt direkt efter varje måltid . En annan tandkräm kan du prova är Sensodyne . Den tandkrämer hjälpa till att bygga upp motståndskraft mot känslighet i tänderna med tiden .
2 .
andra dentala produkter kan bidra till att minska känslighet. Fluor sköljningar bidrar till att stärka tänderna , vilket lämnar dem mindre känsliga för känslighet . En produkt att prova är Listerine Tooth Defense .
3 .
Friskt tandkött hjälper också minska känsligheten så tandtråd regelbundet kan hjälpa till. En Waterpik arbetar också mot friskt tandkött , genom att minska plack som är kvar efter tandborstning och tandtråd med högt tryck vatten som lossar plack och stimulerar tandköttet.

Lessen tänder känslighet orsakas av vissa Foods


1 .
Vad du äter spelar en roll i din ilningar i tänderna. I allmänhet kommer mycket kallt eller mycket varm mat framkalla en smärtsam känsla av känslighet i tänderna . Om du äter glass eller något varmt som varm choklad , kan detta medföra på känslighet .
2 .
Godis och sura livsmedel medför också ilningar i tänderna. Har du någonsin märker att när du äter tio bitar av lakrits att dina tänder typ av skada från att vara känslig ? Hur är det efter att ha ätit spagetti med tomatsås ?
3 .
Du kan undvika varm och kall mat , något med socker i det och något sura som tomater och citrusfrukter . Detta skulle dock göra antagligen ditt liv ganska tråkigt . Om du borstar tänderna med känsliga tänder tandkrämen direkt efter måltid, bör detta minskar effekten av livsmedel har på att producera känslighet . Dessutom bör den känsliga tanden tandkräm hjälpa till att stärka tänderna med tiden .

tandingrepp för ilningar i tänderna


1 .
Så vad som orsakar ilningar i tänderna ? En sak är att dina tänder är hyper känslig . Det är precis som någon som är känsliga för kyla , eller känsliga mot pollen och har problem allergi . Dina tänder kan uppvisa känslighet precis som alla andra delar av kroppen . Det tandkrämer att arbetet med känslighet arbete för att lindra överkänslighet i tänderna , precis som antihistaminer arbete att blockera reaktion av kroppen för att histamin ( allergens. )
2 .
Om du bara har en tand som är känslig kan det vara så att du flisas några av emalj av din tand . Om så är fallet , efter några veckor känsligheten kan gå iväg på egen hand , när tanden justerar .
3 .
Men om känsligheten inte går bort , kan du ha en fråga som kräver en tandläkare . Ta en tur till tandläkaren för att ta reda på .
4 .
Om din tandläkare bestämmer att dina tänder är överkänslig och inget annat är på gång kan det vara bara det att över disk tandkräm inte är tillräckligt stark . Tandläkaren kan ge dig ett recept tandkräm styrka fluor som syftar till att känsliga områden såsom Sultan topex , som innehåller xylitol ( Xylitol tros bidra till att förebygga hål i tänderna ) . Läs artikeln på Xylitol som anges i avsnittet Resurs .
5 .
Din tandläkare kan bestämma att emaljen på en eller några av dina tänder är att bryta ner . Du har ännu inte en hålighet , men emaljen är på väg att urholkas . Om så är fallet kan din tandläkare förskriva GC MI Klistra in , vilket är en annan typ av tandkräm . Det fungerar mot att återuppbygga emaljen genom att hjälpa tanden till kick av mineraler . Tandkrämen innehåller natriumfluorid , men också kalcium och fosfat.
6 .
Om din emalj börjar erodera , eller om du har början till en liten grop , finns det ett nytt förfarande som kan hjälpa tanden kick av mineraler . Det kallas Healozone Therapy . Det använder ozon för att döda de bakterier som finns i tanden . Sedan hjälper en patient hem kit inklusive munvatten och tandkräm tanden till kick av mineraler , vända den kavitation processen i tanden . Se artikeln i resurs avsnittet får du veta mer om Healozone .
7 .
och med 2008 har ozonterapi ännu inte godkänts i USA som en tand förfarande . Tester pågår , så att i slutet av 2008 eller 202C ozon kommer att bli tillgängliga i U. S. För nu kan du besöka en tandläkare i Kanada , England eller Nya Zeeland. Tre tandläkare i USA . använder för tillfället ozonterapi , men de gör inte reklam för det . Du måste ta reda på deras namn och platser på andra sätt .
8 .
Känsligheten kan orsakas av en större hålighet . Din tandläkare kan använda Healozone behandling i samband med borrning . Om kaviteten är nära en nerv , kan tandläkaren borra bort en del av förfall , och sedan använda Healozone för att bidra till att vända förfallet nära nerven , vilket gör att tanden till kick av mineraler och undvika en rotfyllning . Då är en Fuji 7 tätning placeras över kaviteten och en vit fyllning .
9 .
Slutligen skulle känslighet bero på vikande tandkött . Om ditt tandkött har dragit sig tillbaka till den punkt där en del av tandens rot är utsatt , kan detta göra dina tänder känsliga . Du skulle vilja att vidta åtgärder för att hjälpa ditt tandkött få friska som rekommenderas av din tandläkare . I vissa fall kan tandläkaren vill försegla det område som med en vit fyllning som går över det område där tandens rot är utsatt för.

tips och varningar


 • Godis och andra sötsaker verkar göra tänderna känsligare med tiden . Undvika sådant godis kan inte bara minska känslighet, men också hjälpa din allmänna tandhälsa och minska risken att få hål i tänderna .
 • Om du har en känslig tand , vänta inte för länge med att ha det kontrolleras av en tandläkare om symptomen inte försvinner . Du kunde ha en djup hålighet som ligger nära nerven och behov behandlas direkt för att undvika en rotfyllning .
 • Om tanden är känslig för varmt och kallt kan det vara så att nerven har utsatts och en rotfyllning anges ( om du inte har möjlighet att förhindra detta med Healozone terapi ) .


 • Previous:nothing Next:hur man ska behandla tandlossning

  Relaterade artiklar


 • strukturen på främre näsan
 • lista med vanliga mänskliga känslor
 • Vilka är de kvalitetsmått som används för akuten?
 • hur du bleka dina tänder
 • hur man vända den åldrande klockan
 • perlit säkerhet
 • hur man berättar om ett barn har en hålighet
 • hypermobilitet orsaker
 • hur du kan få recept linser i andra ramar
 • autism undervisning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com