hur man undviker tandlossning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-26
Enligt tandläkare experter , tandlossning , eller tandköttsproblem , är en av de främsta orsakerna till karies hos vuxna. Blödande tandkött och dålig andedräkt är ofta tidiga tecken . Rapporter beräknar att mer än 75 procent av de vuxna kan ha tandlossning eller löper allvarlig risk för att utveckla den . Däremot kan öva god munhygien hjälpa dig att undvika ohälsosamma effekter

Du behöver : .
tandborste
Tandtråd
C-vitamin tillskott
<. /h4 >
1 .
Borsta tänderna minst två gånger om dagen. Detta är förmodligen det enklaste sak som du kan göra för att förhindra sjukdomar i tandköttet . Tandtråd en gång om dagen är viktig också, eftersom tandtråd hjälper till att ta bort eventuella matrester eller plack som kan finnas kvar mellan tänderna efter tandborstning.
2 .
Besök din tandläkare var 6 månader . Detta är viktigt för god munhälsa . Regelbunden tandvård checkups är nödvändiga för att upptäcka problem tidigt . Att få behandling tidigt kan förhindra vikande tandkött , lösa tänder och även tandlossning , som alla är ofta förknippade med tandköttsproblem .
3 .
Schemalägg en professionell tandrengöring , som tar bort plack som kan hårdna till tandsten . Om plack är kvar att fortsätta att bygga upp , kan detta orsaka att tandköttet börjar avta . Du bör ha dina tänder rengjorda professionellt två gånger per år .
4 .
Ät en välbalanserad kost för att stärka kroppens immunförsvar , gör det möjligt att effektivt bekämpa gingivit som orsakar bakterier , som kan skada tänder och tandkött . Rätt kost hjälper till att bygga kollagenet i parodontala ligamenten . Var noga med att inkludera tillräckliga mängder av vitamin C , A och E , tillsammans med andra viktiga antioxidanter som bioflavonoider och zink , i din kost .
5 .
Drick mycket vatten . Detta ökar produktionen av saliv , minskar chanserna för de bakterier som orsakar tandköttsproblem att frodas.
6 .
Undvik rökning för att förebygga sjukdomar i tandköttet . Rökning orsakar torrhet i munnen , skapa en gynnsam miljö för bakterier att växa och göra skada . Eftersom mer än hälften av de fall av tandlossning drabbar vuxna amerikaner kan hänföras till cigarettrökning , forskare tror nu att rökning kan vara den största förebyggas riskfaktorn för sjukdomen .

tips och varningar


 • Färska studier visar att även små brister i C-vitamin kan öka risken för sjukdomar i tandköttet . Med C-vitamin tillskott har visat sig bidra till att minska inflammation i tandköttet .


 • Previous:nothing Next:Hur får man en gingivectomy

  Relaterade artiklar


 • hur man dricker tranbärsjuice för att avgifta kroppen
 • hur man känner igen orsakerna till karies
 • Hur gör jag en promenadkäpp skum handtag?
 • nycklar till felsökning löpband
 • hur man berättar barnsjukdomar symptom från sjukdom
 • hur man beräknar förfallodagen baserat på ägglossning dag
 • hur du schemalägger tandvård för en äldre förälder
 • Hur du använder Clearblue
 • hur man förebygger sjukdomar i tandköttet
 • ultraljud använder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com