hur man väljer mellan implantat eller proteser

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-12
Som tandproteser assistent , jag träffade patienter varje dag som är förvirrade över sin tandvård alternativ . Kostnad , bekvämlighet och hälsa är alla en faktor för att avgöra vilken rutt du vill använda . Är inte implantat mycket mer realistiskt och snyggare ? Men är inte proteser lättare och fixa allt på en gång ? Optionerna kan sinne bedövande , men lite forskning kan visa sig vara din bästa vän när äntligen inför beslutet
1 .
Den första och viktigaste att göra är att hitta en protetikern du kan lita på . Protetiker har gått in i speciella tand studie efter tandläkarhögskolan , med det enda syftet att studera implantat och dental restaurering . De hanterar både proteser och implantat och är kunniga på båda . Han eller hon kommer att kunna berätta vad deras rekommendation är för din personliga tandläkare situation . Men oavsett vad din protetikern rekommenderar , är beslutet fortfarande din och du kommer att behöva göra ett välinformerat för att vara lycklig .
2 .
andra , kontakta ditt försäkringsbolag , om du har en . Om du betalar out-of-pocket , gå direkt till steg 3. Vissa försäkringsbolag kommer att omfatta vissa förfaranden mer än andra , så det kan sluta som fattar beslutet åt dig . Prata med din protetikern och fråga vilka typer av försäkringar som omfattas, vilka typer av rabatter som de erbjuder , och vilken typ av betalning planer de har . De flesta kommer att arbeta med dig för att få dig bästa möjliga uppgörelse , tjäna sig pengar och göra alla nöjda . Om kostnaden är inte ett alternativ eller om du inte har försäkring , är beslutet fortfarande i dina händer .
3 .
Undersök vad som behöver göras . Hur många tänder behöver du fast ? Implantat är inopererad i munnen , en i taget eller ibland i en bro . De är permanenta , även om de kan skruvas loss. Proteser används i stället för tänder , täcka hela munnen och är avtagbara . Det finns plus och minus för båda . Människor som är blödiga skulle nog hellre ha proteser lägga i. Människor som inte vill besväret att ta hand om proteser och vill ha en mer naturlig look vanligtvis välja implantat . Om du bara behöver ett par ersättas tänder och du är inte rädd för tandläkaren , kan implantat vara en vacker , naturlig alternativ . Om du är i behov av en helt ny munnen full med tänder och du vill ha dem gjort och överstökat, proteser är nog rätt för dig .

tips och varningar


 • Båda alternativen har hälsa komplikationer om det inte tas om hand ordentligt . Proteser som finns kvar i natten på en kontinuerlig basis kan orsaka svampinfektioner i munnen . Implantat som inte är korrekt flossed kan orsaka allvarliga sjukdomar i tandköttet .


 • Previous:nothing Next:hur man ska bekämpa dålig andedräkt

  Relaterade artiklar


 • kvinnors övningar för magen
 • typer av muntliga bakterier
 • hur man kan spara råmjölk
 • Colorado barnsäkerhet i bil regler
 • Vilka är de stadier en baby går igenom?
 • felsökningstips för en synundersökning
 • hur till återvinna från visdomstand borttagning
 • strategier för att arbeta med autistiska barn
 • Hur man känner igen biverkningar av rotkanaler
 • hur man ska behandla torr socket
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com