hur man vitare tänder

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-28
Vi lever i en ser-besatt kultur vare sig vi vill det eller inte . Eftersom att ha vita tänder har blivit en så viktig del av en övergripande skönhet regim , nu finns massor av sätt att nå detta mål finns . Det finns faner , makt blekmedel , blekning brickor , band , geler , till pennor och tandkräm gör susen . Vissa av dessa förfaranden är dyra medan andra är mycket mindre så och en del är tidskrävande medan andra tar väldigt lite tid alls . Titta på alternativ för att hitta det bästa sättet att bleka tänderna .

Du behöver : .
En belyst spegel
tandborste
tandkräm eller annan tand rensning material
Tandtråd
<. /h4 >
1 .
Undersök dina tänder i en väl upplyst spegel . Titta på deras tillstånd . Är de raka och väl omhändertagna ? Behöver de tandvård ? Var ärlig mot dig själv om tillståndet i både tänder och tandkött . Du kan behöva börja med ett besök hos tandläkaren och /eller peridontist för reparationsarbeten innan du ens börjar bry sig om hur vita dina tänder är .
2 .
Granska din nuvarande tandhygien rutin . Har du borsta tänderna regelbundet ? Om inte , blekning dem inte kommer göra mycket gott . Om du redan har en god tandvård rutin då du är inställd på att gå vidare till nästa steg . Men om du inte gör det måste du utveckla en innan steg 3 .
3 .
undersöka de olika blekning metoder som finns och sätta sig på en som är bäst för dig. Några av de tillgängliga processer kan vara mer önskvärd än andra beroende på skick dina tänder , hur mycket du har råd att spendera på processen och vad du i slutändan vill uppnå . Till exempel , om dina tänder är i mycket dåligt skick , även efter reparation dem, faner vara det enda sättet lönsam för dig . Å andra sidan , om de är i gott skick men svårt missfärgade , är det möjligt att dentala lampan blekning kommer att fungera. Men om dina tänder behöver endast små blekning , då några av over-the-counter metoder nu finns på marknaden kan fungera lika bra . I slutändan kommer den nuvarande färgen på dina tänder och din ålder , liksom kravet på tänderna , ha en inverkan på din slutprodukt beslut .
4 .
Om du väljer förfarandet blekning lampa , kan tänder bleka upp till åtta nyanser vitare i ungefär en timme. Detta förfarande fungerar bra för dem med gula eller bruna tänder som vill ha snabba resultat . Däremot kan gelen sting om det blir på tandköttet på grund av befintliga håligheter eller dålig gel ansökan . Dessutom kan lampan över bleka tänderna vilket resulterar i en uppenbar blekt leende . Processen fungerar inte på fasader så om du har dem i samband med din vanliga tänder , sedan ditt leende kommer sannolikt att vara obalanserade. Förfarandet måste göras i tandläkarpraktik och är dyr , genomsnitt cirka $ 750 per behandling . Denna behandling görs med ett vax beläggning över tänderna ovanpå som en gel av peroxid tillämpas . En lampa används sedan för att aktivera peroxiden ännu mer . Det tar cirka en timme och sällan måste upprepas mer än en gång per år om den enskilde fortsätter att upprätthålla tillståndet av leende efter procedurer.
5 .
Om du väljer det blekning facket proceduren kan du kontrollera hur vita tänderna blir upp till ungefär sex gånger vitare . Detta förfarande fungerar bra för personer med gula eller bruna tänder , men det kommer inte fungera bra på set- i mörka bruna fläckar . Detta är en långsammare process som sker över en längre tid , ungefär två till tre veckor . Det kan antingen göras i tandläkarens eller hemma . Förfarandet innebär att man tar intryck av tänderna för att göra en egen plastbricka . En peroxid gel appliceras sedan i facket och facket läggs på tänderna i ca 30 till 45 minuter . Återigen kan gel bränna den om kliver på tandköttet på grund av felaktigt ansökan eller en dålig bricka intryck . Dessutom är det möjligt att tänderna blir känsliga för ett par dagar efter varje förfarande . Detta förfarande kommer inte att fungera på faner . Kostnaden varierar beroende på om den görs i tandläkarens eller hemma . Den genomsnittliga kostnaden på tandläkare är ca $ 350. Hemma kit rad runt $ 35 men kommer att kräva flera behandlingar , vilket gör den slutliga kostnaden mellan $ 70 och $ 105.
6 .
Om du väljer blekning strips , kan du styra hur vita dina tänder komma till en viss punkt . Men de kommer aldrig att få så ljust som med blekning lampor eller till och med brickor blekmedel . I sanning , kommer de att ta bara dina tänder om tre eller fyra nyanser ljusare . Banden måste appliceras två gånger dagligen mellan 15 och 30 minuter , beroende på den specifika produkten eller valt varumärke . De fungerar bäst på tänder som bara är lite gulnat . Kostnaden är ungefär $ 30 per kit som vanligtvis innehåller ungefär en veckas behandling . Du kan behöva två eller tre kit innan du får den vita leende du önskar .
7 .
Om du väljer vitare pensel -on gel eller pennor kan du räkna med bara tänderna att bleka om 02:58 nyanser ljusare . Ingen av dessa är gjorda för individer med alltför gula eller bruna tänder . Tänder måste naturligtvis rengöras innan blekningsgel appliceras och du kan inte äta eller dricka på minst 45 minuter efter blekning . Det kommer att ta flera behandlingar för antingen penseln på gel eller en penna för att arbeta och resultatet är tillfälligt om du inte fortsätta använda produkten . Kostnaden genomsnitt runt $ 10 , beroende på den specifika produkten och valt varumärke . Några av de bästa borste -on gel eller pennor dock intervallet runt $ 20.
8 .
Om du väljer blekande tandkrämer , behöver ingen extra uppmärksamhet eller detaljer som skall användas för processen . Du borsta bara tänderna som vanligt efter varje gång du äter . Dock vara medveten om att dessa pastor bara kommer vitare ungefär en nyans ljusare än din vanliga skuggning . De också fungera bättre om man inte äta eller dricka under minst 30 minuter efter att borsta tänderna .

tips och varningar


 • Underhålla blekt tänderna genom att borsta regelbundet ( minst två gånger om dagen ) .

 • Floss tänderna för att skydda hälsa tandköttet .

 • Ät en balanserad kost för att bevara hälsan hos dina tänder och tandkött .

 • Besök din tandläkare regelbundet ( minst två gånger per år ) .
 • aldrig vitare tänder med en metod som om tandköttet är irriterade eller sjuka .

 • inte förvänta sig mirakel från över disk blekning produkter , eftersom de innehåller 35 procent mindre peroxid .

 • Undvik socker och stärkelse , eftersom detta medför syror bildas på tänderna som kan orsaka röta .

 • Motstå frestelsen att overwhiten dina tänder eller ditt leende kommer att se ut falska och dra fel sorts uppmärksamhet .

 • Var medveten om att vissa mindre obehag eller smärta kan vara inblandade med tandläkarens vitare förfaranden på grund av den högre dosen av peroxid inblandade .


 • Previous:nothing Next:hur man får lumineers

  Relaterade artiklar


 • hemoglobin struktur
 • Hur får jag ett sjukintyg från en läkare?
 • hur man mäter perifera ödem
 • övningar för kolon hälsa
 • hur man dödar mögel i ditt hem
 • hur man be en läkare om råd
 • hur man får tandvård skalfasader för att bleka tänderna
 • användning av tvärbalk
 • billigaste linser på nätet
 • hur man håller fötterna från dålig lukt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com