Hur får man en fyllning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-08
Gå till tandläkaren är ungefär så högt på de flesta listor som att tala inför publik och tugga på aluminiumfolie . Men går det inte alltid måste vara en fruktansvärd upplevelse . Såvitt problem när det gäller tänderna gå , hålrum är de vanligaste . Få en fyllning för att åtgärda problemet så snart som möjligt minskar behovet av mer allvarliga förfaranden på vägen såsom rotfyllningar . Gå till tandläkaren för att få en fyllning så snart som möjligt är det mest slag och hälsosam lösning på din tandhälsa . Du kommer att hitta en inblick nedan för att göra det bästa valet längs vägen för att få en tandfyllning .

Du behöver:
Yourself
. Hålighet.
Viljan att inte bita tandläkaren när de är att hjälpa dig .


1.
Du kan märka en hålighet först med känsla runt i munnen . En tungan på en tand kan känna att det finns ett hål . En annan , förvisso mindre trevligt sätt att erkänna en hålighet , är fysisk smärta . Hursomhelst , så fort du känner av hålrummet , måste du få en fyllning så snart som möjligt . Boka tid hos din lokala tandläkare omedelbart . Om du är i mycket ansvarsfulla sortera och gå till hälsokontroller regelbundet kommer tandläkaren märka det där och då , och beroende på tid , kan du ta hand om det hela i ett sammanträde.
2 .
När det är fastställt att du behöver en fyllning , måste du se till att du har alternativ . Det finns två huvudsakliga typer av begagnade fyllningar : restaureringar amalgam eller komposit . Amalgam är silver färg gör många väljer den typen av fyllning sparsamt och bakre tänderna . För priset , många väljer amalgam, som i allmänhet är billigare . Men för fåfänga, komposit är viktiga . Det är ett val av saldon . Det är viktigt att söka för-och nackdelar av varje typ. Kompositfyllningar i allmänhet anses vara säkrare , eftersom de inte har kvicksilver i deras innehåll . Amalgam har verkligen innehåller kvicksilver. Inga studier har visat att det är i skadlig mängd inom fyllning , men det är bättre att ta till en viss försiktighet . Om man kommer att ge dig sinnesfrid där den andra inte vill, det är valet för dig .
3 .
Efter bestämning som fyllnadsmaterial passar bäst för dig , gå till tandläkaren och med den situation tas om hand så snabbt som möjligt förbättrar på lång sikt wellness av tandhälsan. Förfarandet inleds med en studie av X-ray , fattas innan början av sessionen , eller vid ett tidigare besök . Din mun kommer att vara bedövad i de flesta fall . Du kommer inte känna borrningen , men ljudet lämna lite häpen . Det rekommenderas att fokusera på en lycklig tanke eller något du ser fram emot att göra under denna tid . Avlägsnar dig från mindre trauma av tandvård gör en lyckligare tidens gång .
4 .
Innan du vet ordet av borrningen har avslutats , fylla sätts på plats , och tanden är återigen vem och friska . Nästa steg ( ja, efter att ha betalat tandläkaren ! ) är i underhåll . Det bästa du kan göra åt hålrum är att undvika dem helt . Tandtråd , kommer borsta efter varje måltid ( liksom först på morgonen och sista på natten ) och gurgla med en anti-hålighet munnen tvätta se till att hålla dina fyllningar till ett minimum . Upplevelsen av att få en tandfyllning är ganska snabb och smärtfri . Helt enkelt ge extra noga med att munnen för nästa dag eller så . Du är på vägen till bra tandhygien .

tips och varningar


 • Se till att ta anteckningar om när och var en tand stör dig . Att veta vilken tand , och svårighetsgraden , kan hjälpa din tandläkare se till att ta det bästa hand om dig .
 • Var snäll och tålmodig mot din tandläkare . De är ständigt arbetar med människor som vill någonstans , men det .
 • Var inte rädd för att stå upp för vad du vill . Låt inte en tandläkare berätta vilken typ av fyllning du vill ha , eller om någon annan sak som du inte tycker är rätt . Din sjukvård är i dina händer . Det är i slutändan ditt val .
 • Var noga med att inte bita på sidan av munnen när det är förlamad . Du kan skada dig själv, eftersom du inte kommer att känna något för en del av munnen i upp till tre timmar efter bedövande görs för tandingrepp .
 • Se upp för kvicksilver i amalgam fyllningar ( även om inga studier har visat att det är av skadlig mängd ) , och se till att beväpna dig med fakta innan du öppnar munnen i tandläkarstolen.


 • Previous:nothing Next:hur man förbereder för en visdomstand extraktion

  Relaterade artiklar


 • kan barn vikt tåget?
 • temperaturen i ett barns rum under sommaren
 • ta bort huvudlöss
 • hur du tar bort skedadhesiv av nylon och metall avtrycksskedar
 • hur man kan stoppa BCBS
 • symtom på lägg i tonåringar
 • lösningar för huvudlöss & gnetter
 • aktiv release tekniker
 • hur man avvänja en två år gammal
 • hur man ska behandla pericoronitis
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com