Hur får man en krona

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-01
Även om vi vill att våra tänder vara friska och utan några problem , de flesta människor någon gång under sin livstid uppleva en tand problem . Vare sig det är en tand som fick slås ut eller en enkel hålighet , söker de den yrkeskompetens av en tandläkare att ge bistånd . Många gånger tandläkare kan fixa tänder och problem mun relativt enkelt , men andra gånger extra skydd behövs för en specifik tand eller område i munnen för att förhindra ytterligare problem. Det är därför tandläkare ofta rekommenderar kronor till sina patienter, och här är vad du kan förvänta dig om du behöver för att få en krona .
1 .
Eftersom kronor gå över en tand för att skydda den , innebär det första steget i att få ett generellt tandläkaren förbereda tanden för kronan . Detta kräver ofta tanden som ska rakas ner lite på sidorna eller toppar för att kronan att passa över tanden utan att känna skrymmande eller är inte i linje med de övriga tänderna. I vissa fall om kronan håller på att införas på grund av allvarliga hålrum eller en rotfyllning kommer tandläkaren behöva bli av med skämda delar av tanden och ger en fyllning i syfte att förhindra ytterligare skador och röta uppstår .

2 .
När tanden har upprättats , kommer tandläkaren ta en tugga intryck av din mun . Ett kitt -liknande substans kommer att injiceras i din mun i området där du kommer att få kronan . Detta intryck kommer att bidra till labbet göra kronan är specifika för tänderna form, storlek och justering.
3 .
efter ett bett har tagits , kommer tandläkaren få en tillfällig krona att lägga över tanden för att skydda den tills din permanent krona anländer och kan läggas på . Eftersom kronan är bara tillfälligt , kan det kännas lite obekväm i munnen i början. Kommer dock att tandläkaren se till att den passar in och inte ingriper när du pratar , tugga maten eller helt enkelt bita .
4 .
Labbet tar ungefär 2För 3 veckor för att göra din permanent krona . När din tandläkare har fått det, kommer han eller hon kontakta dig för att ställa in ett möte . Generellt andra utnämningen är mycket kort eftersom hela processen med att ta bort den tillfälliga och ersätta det med det ständiga kan göras på 5 minuter . Tandläkaren kommer att bända upp dina tillfällig krona att använda några verktyg , men det skadar inte och kräver ingen bedövning.
5 .
Så snart tillfällig krona är avstängd, kommer han eller hon placera permanent i munnen och diskutera med dig hur det känns . Om ni båda är nöjda med kronan , kommer de att cement på plats . De kommer då tandtråd runt kronan så att de passar rätt och nu överskottscement har fastnat mellan tänderna .


Previous:nothing Next:hur man hanterar smärta från hängslen

Relaterade artiklar


 • hur man bibehåller en ren andetag hela dagen .
 • hur man mäter ammoniak nivåer i djurströ
 • hur du undviker att förlora ditt minne
 • hur du tar bort huvudet löss
 • betydelsen av PSA-nivåerna
 • barndom öronproblem
 • kanin parasiter som orsakar diarré hos människor
 • grundläggande kontaktlins information
 • Hur konverterar jag steg på en stegräknare ?
 • hur korrekt rengöra tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com