hur man använder fluor för att förebygga rotfyllning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-12
Fluor är ett ämne som stärker tänderna och emaljen ( hårda yttre skiktet på tänderna ) , slagsmål karies och hjälper till att reparera tidiga skador på tänderna . Många människor använder fluor produkter i syfte att säkerställa deras tänder förblir friska och starka . Eftersom fluor är säker att använda i bekvämligheten av ditt hem , rekommenderar de flesta dentala vårdpersonal med hjälp av tandkräm och mun sköljningar som innehåller detta ämne . Det är ganska lätt att ta hand om dina tänder och förebygga karies , och finns det några saker som du kan göra för att använda fluor för att förebygga rotfyllning .

Du behöver :
tandkräm som innehåller fluor
. Mun skölj som innehåller fluor .
Dietary fluortillskott (tabletter , sugtabletter eller vätskor ) .
Fluorid dricksvatten och drycker .


1 .
Besök din tandläkare åtminstone två gånger om året för en vanlig check-up . Den tandläkare eller tandhygienist kan rengöra tänderna med en fluor pasta . Han kan också gälla andra professionella fluor produkter till tänderna , till exempel hög koncentration fluorföreningar , geler fluorid och skum och fluorlack ( målad direkt på tänderna ) . Alla dessa produkter har visat sig vara effektivt för att förebygga karies och rotfyllning .
2 .
Använd en fluortandkräm dagligen . Många namn märke tandkrämer innehåller fluor och du bör använda denna produkt på en daglig basis . Var noga med att borsta tänderna minst två gånger om dagen ( en gång på morgonen och en gång före sänggåendet ) . Alltid försiktigt borsta tänderna i en cirkulär rörelse ( i minst två minuter ) och se till att borsta alla tänderna .
3 .
Skölj munnen dagligen med en fluor mun skölj . Du bör använda en mun skölj varje dag och se till att du skölja i minst 30 sekunder innan spotta ut munnen skölj . Högre hållfasthet munnen sköljningar är tillgängliga för dem som är på en hög risk att utveckla karies . Dock måste dessa särskilda munnen sköljningar förskrivas av tandläkare eller läkare.
4 .
Dryck produkter som innehåller fluor . Många butiker bära fluoriderat dricksvatten och bearbetas drycker ( med fluor ) . Var noga med att noga läsa etiketten att se till att du köper en produkt med fluor .
5 .
Ta en diet fluorid tillägg . Fluortillskott komma i form av tabletter , pastiller och vätskor och de måste förskrivas av en tandläkare eller läkare . De tabletter och sugtabletter kan tuggas eller sugas och vätskan används med en pipett . Se till att du tugga eller suga på tabletterna /sugtabletter för 1 till 2 minuter innan de sväljs .

tips och varningar


 • Fluor kan ge fläckar på tänderna om de används alltför ofta eller används felaktigt. Din tandläkare kan berätta hur mycket fluor du använder varje dag för att förhindra rotfyllning .


 • Previous:nothing Next:hur man förebygger karies vuxna

  Relaterade artiklar


 • hur man hittar en tandläkare i Maryland
 • farorna med ozon generatorer
 • hur man hittar en tandläkare i Kansas
 • Fördelar och utmaningar som en elliptisk träning
 • vad diagnostiska tester blir mer kända för allmänheten?
 • Varför har vi ben i våra öron?
 • hur man kan förebygga influensa överföring
 • Hur får man en gingivectomy
 • hur man tar emot en livlina ansökan
 • äta krabba benen under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com