hur man behandlar en tandvärk

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-28
Alla som någon gång upplevt en tandvärk vet hur oerhört smärtsamt det kan vara . Smärtan kan störa din mat-och dryckesvanor och kanske har du fastnat i sängen försöka hantera det outhärdliga obehag . Det finns många olika orsaker till tandvärk . Att veta vad som orsakar tandvärk kan hjälpa dig att bestämma vilken behandling du bör få

Du behöver : .
saltvatten eller väteperoxid
Acetylsalicylsyra eller andra smärtstillande .
Tandvärk geler .
Kryddnejlika olja eller tea tree-olja .
Tandläkare.


1 .
Ring din tandläkare om din tandvärk går från en molande värk till att ha svår tandvärk smärta eller om du får andra symtom som feber , ett öronvärk , eller dränering från tandköttet runt infekterad tand . Du kunde ha en hålighet , abscess , påverkat tand eller andra dentala problem som orsakar tandvärk . Om du känner att du har en tand akut och smärtan blir värre , se om du kan få en nödsituation tid att komma in samma dag .
2 .
köpa en av tandvärk geler finns i munhälsovården gången i ditt lokala apotek och gnugga det på tandköttet runt tanden . Dessa geler kommer i vanlig , högsta eller svår tandvärk styrka och den kan användas för att okänsliga tandvärk smärta . Förutom tandvärk geler , kan du också få vissa varumärken i flytande form, kräm eller pulver .
3 .
Ta några aspirin eller annan typ av smärtstillande . Smärtstillande medel kan bidra till att minska eller lindra tandvärk smärtan tills du kan komma till en tandläkare . Du kan också krossa aspirin och blanda det med lite vatten till en pasta och tillämpa den på tanden och området kring tanden . Tillämpa kryddnejlika olja eller tea tree-olja till de drabbade tanden och det omgivande området kan också bidra till att lindra smärtan .
4 .
Undvik mat som orsakar din tand någon mer smärta . Du kan behöva undvika extrema temperaturer på varma och kalla , godis och mat som är svåra att tugga .
5 .
Prova att göra en blandning av salt och vatten och skölja munnen med det . Du kan också skölja med väteperoxid , men tänk på att inte svälja något av det . Sköljning med saltvatten eller väteperoxid kan orsaka viss smärtlindring och även skölja bort någon av de bakterier som kan infektera din tand .

tips och varningar


 • grund det kan finnas många orsaker till tandvärk , är det bäst att se en tandläkare om smärtan varar längre än ett par dagar eller om du upplever andra symtom utöver tandvärk .


 • Previous:nothing Next:hur man bleka tänderna hemma gratis

  Relaterade artiklar


 • ultraljud använder
 • hur man använder anbesol för en herpes blister
 • hur man kan bota genetiska sjukdomar
 • hur du skölja och använda munvatten
 • hur man ska behandla tandlossning
 • hur man beräknar förväntningar varierar
 • trånga svalg
 • primära vårdgivaren checklista
 • Hur konvertera bmi till pounds
 • obstetrik och användning av cleocin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com