hur man borsta tänderna

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-14
God munhygien är ett definitivt plus för alla . Borsta tänderna regelbundet hjälper till att förhindra karies , tandsten , plack och tandköttsproblem. Det främjar också friska tänder och tandkött . Vi rekommenderar att du borstar tänderna efter varje måltid eller minst två gånger varje dag . Du bör också tandtråd dagligen och skölj med munvatten för att hjälpa döda bakterier och bakterier som kan orsaka tandköttsinflammation

Du behöver : .
tandborste
Tandkräm.
Tandtråd.
Munvatten .

Hur att borsta tänderna


1 .
Köp en tandborste med en fasthet som lämpar sig för dina tänder och tandkött behov känslighet . Borst kommer i mjuk , medium och hård konsistens . Det rekommenderas att du ändrar din tandborste runt varje 3 månader eller möjligen tidigare om borsten slits .
2 .
använda tandkräm med fluor som är godkänd av American Dental Association (ADA ) . Fluor är en ingrediens i tandkräm och munvatten som hjälper till att förebygga karies . Det finns många olika typer av tandkrämer att välja mellan såsom blekning tandkräm , tandsten kontroll och tandkräm för känsliga tänder och tandkött. Pressa en tillräcklig mängd tandkräm på din tandborste . För unga barn bör en liten ärt- storlek beloppet vara tillräckligt.
3 .
Borsta tänderna i en cirkulär rörelse . Var noga med att borsta framtänderna , molarer , sidorna av dina tänder , och ryggen på dina tänder . Försiktigt borsta tandköttet också . Borsta tungan för att ta bort bakterier , mat , svampar och döda celler från ytan av tungan för att förhindra dålig andedräkt eller dålig andedräkt. Du kan också köpa en tungskrapa om du föredrar att inte borsta tungan med tandborsten . Borsta tänderna i minst två minuter . Spotta ut tandkrämen när du är klar borstar .
4 .
Floss mellan tänderna minst en gång om dagen . Detta hjälper till att ta bort mat från mellan tänderna samt plack och tandsten . Tandtråd mellan tänderna rengör bakterier din tandborste inte kan nå .
5 .
Skölj munnen med munvatten eller vatten när du är klar tandborstning och tandtråd . De flesta munvatten innehåller anti-plack och anti-gingivit medel och det hjälper till att döda bakterier och bakterier som orsakar dålig andedräkt.
6 .
Besök din tandläkare regelbundet för hälsokontroller och tandrengöring . Det rekommenderas att du besöker din tandläkare två gånger om året , eller en gång i halvåret .

tips och varningar


 • inte äter en massa skräp mat och socker som är ohälsosamt för dina tänder . Se till att borsta tänderna regelbundet, helst efter varje måltid. Om du inte borsta inte efter varje måltid , åtminstone borsta på morgonen och innan du går till sängs .
 • Övervaka små barn när de borstar tänderna för att se till att de inte svälja mer tandkräm än vad som används för att borsta . Hjälp yngre barn utveckla goda borstvanor .


 • Previous:nothing Next:hur man kan undvika att få hål i tänderna

  Relaterade artiklar


 • problem med att svälja mat
 • adhd och handikappbidrag
 • användning av tvärbalk
 • Vad gör av hormoner som produceras av sköldkörteln?
 • Vilken typ av fisk kan ätas om gravid?
 • hur man startar ett Clearblue lätt Fertilitetsmonitor
 • riktlinjer och tekniker för handtvätt
 • felsökningstips för en synundersökning
 • hur man köper en ceragem säng
 • mest bekväm mjuk lins kontakter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com