hur man håller tänderna rena naturligt

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-09
Folk är lite ironiskt när det gäller att ta hand om sina tänder . De flesta har en enorm rädsla för tandläkaren , men den tänder och tandkött är ett av de mest försummade delar av den mänskliga kroppen . Våra tänder var konstruerade för att hålla hela vårt liv och med tillbörlig omsorg de borde . I själva verket tar hand om våra tänder ordentligt är ganska lätt . Med rätt kombination av mat och dryck du kan undvika de fruktade resor till tandläkaren för många år framöver . I den här artikeln ska vi titta på flera sätt att ta hand om dina tänder genom att helt enkelt att äta och dricka rätt mat . God munhygien är fortfarande behövs , men att äta och dricka rätt saker kan förbättra dina tänder och tandkött och hålla ditt leende ljusare än någonsin
1 .
En av de första saker vi behöver göra , ta hand om våra tänder naturligt är att äta livsmedel som är rika på C-vitamin . C-vitamin gör en mängd olika saker . Först , det hjälper till att bygga och återuppbygga bindväv i tandköttet . Detta är mycket effektivt i kampen mot gingivit och parodontit . Vitamin C har också en egen rengörande egenskaper. Det hjälper att bli av med plack som minskar tänder fläckar och håligheter . Att få en bra ta av C-vitamin är enkelt . Se till att du äter massor av apelsiner, citroner, kiwifrukter och papaya för att nämna några. C-vitamin tillskott har inte samma effekt . Faktum är att många tandläkare tror att de kan göra mer skada än nytta . Få dina C-vitamin naturligt . Det kommer att smaka bättre och du kommer må bra .
2 .
Nästa sak du kan prova att hålla tänderna friska är att se till att du får tillräckligt med vitamin D. Det bästa är , du kan få D-vitamin från solen. Detta betyder inte gå ner till stranden för ett hela dagen solningen . Din kropp kan få tillräckligt D-vitamin från 15 till 20 minuter av solexponering . D-vitamin fungerar som en anti inflammatorisk och är mycket användbar i kampen mot sjukdomar i tandköttet . Det är också mycket effektiv i skelettet.
3 .
Stress verkar vara roten till varje hälso åkomma där ute . Tandröta är inte annorlunda. Stress kan faktiskt öka mängden plack i munnen som kan leda till kaviteter och färgning . Hålla stressnivåerna lågt kan bidra till att vända detta . Att minska stressen varierar från person till person. Det är dock regelbunden motion rekommenderas starkt. Andra metoder är djupandning och låg verksamhet påverkar exempelvis yoga . Detta kommer inte bara att förbättra dina tänder det kommer att förbättra din hälsa .
4 .
Tranbär är kända för att vara bra för njurarna. Gissa vad , de är också bra för tänderna också . Genom att äta cranberreis eller dricka mycket tranbärsjuice , din ger dina tänder en naturlig beståndsdel som förhindrar bakterier och plack från att fastna . Detta håller igen färgning till ett minimum och minskar risken för karies . Tranbärsjuice ger samma effekt men se till att det är naturligt eller av koncentrat. Många andra juicer innehåller tillsatt socker som kan skapa motsatt effekt .
5 .
Slutligen , om du använder munvatten regelbundet kontrollerar att de är ekologiska . Det kan låta konstigt men många icke- ekologiska munvatten kan faktiskt bidra till tand färgning . Fråga din tandläkare eller apotekspersonal om ekologisk munvatten . Det finns gott tillgängliga som håller din andedräkt fräsch och bidrar till att bekämpa karies .

tips och varningar


 • Det är sant att en bra kost kan hjälpa bidra till friska tänder . Kom dock ihåg att även praxis god munhygien .


 • Previous:nothing Next:hur man ge första hjälpen till rubbas tänder

  Relaterade artiklar


 • strukturen på främre näsan
 • hur man kan planera tandvården fördelar för en rotfyllning
 • hur man borsta tänderna ordentligt
 • vikten av varningslamporna i Röntgenrum
 • hur man väljer en tandborste
 • hur man kan förebygga smärtan under en rotfyllning
 • långsiktiga effekter av svartmögel
 • skäl till överdriven gäspning
 • hur man håller passa med ett kors ryttare
 • medicinsk rådgivning om allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com