hur man kan undvika att få hål i tänderna

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-07-14
Vi vet alla att äta godis och inte borstar tänderna kan orsaka karies . Dock inser många människor inte att grundläggande tandhygien ensam är inte ett idiotsäkert sätt att undvika karies . Många beteenden och matvanor bidrar till oral hälsa , och det kan finnas några enkla steg som du inte tar som kan göra stor skillnad för din allmänna tandhälsa . I denna artikel kommer vi att diskutera hur man kan undvika att få karies

Hur undvika att få karies


1 .
Brush varje gång du äter . Många människor borste på morgonen före frukost och sedan inte igen förrän strax innan sängen . Det är viktigt att borsta omedelbart efter att man ätit varje gång du äter så att maten inte sitta i munnen hela dagen skapar en idealisk atmosfär för karies och håligheter .
2 .
Floss hela dagen. De flesta tror att tandtråd en gång om dagen kommer att vara tillräckligt för att hålla hålrum borta . Men som med borstning , är det viktigt att använda tandtråd omedelbart efter att ha ätit för att förhindra ett hålrum som främjar miljö i munnen . Även om du inte känner mat fastnat mellan tänderna , är det nästan säkert där.
3 .
Använd en förebyggande munvatten . Efter tandtråd och borsta , skölja munnen med en hålighet-och gingivit -fighting skölj . Bära en liten behållare av denna skölj med dig och använda den när du äter eller dricker något-. särskilt om du är i en situation där du inte kan använda tandtråd och borsta
4
Undvik klibbiga candies. Gummy eller klibbigt godis , som kan smälta mellan tänderna eller hålla sig till tandemaljen orsaka mer karies än någon annan typ av mat . Om du måste mellanmål på sött godis , välja något som kan vara väl tuggade och svalde snarare än hårda karameller som kan hålla fast i tänderna i timmar innan det upplöses helt .
5 .
Rengör mycket bakre tänderna . De kindtänder i längst bak i munnen ofta förbises helt jämn från Avid tand-penslar och flossers . Kontrollera att det inte finns någon mat fast bakom de allra sista tänder , speciellt om du har haft din vattkoppor eftersom operation kan lämna små " kratrar " i ryggen tandköttet att fånga och hålla maten om den inte sköljas och rengöras .


Previous:nothing Next:hur man undviker gingivit

Relaterade artiklar


 • farorna med ozon generatorer
 • hur man byter en lins i mina glasögon
 • Vad avgör hur svåra dina bröst sag är ?
 • hur du tar bort blockeringen öronvax.
 • täppt näsa hos bebisar & sova
 • Quickstep grunderna
 • pillerasken identifiering
 • mänsklig tillväxt och utveckling
 • hur testa dig själv för klumpar på testiklarna
 • kemikalier i plast nappflaskor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com