hur man ska utöva förebyggande tandvård

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-11
Många människor har en fruktansvärd rädsla för tandläkaren . Regelbundna kontroller hos tandläkaren är av avgörande betydelse för att upprätthålla en god tandhälsa . Det finns dock flera förebyggande åtgärder som man kan vidta för att minska antalet tandläkare resor och ändå hålla leendet sken klart . I denna artikel kommer vi titta på hur man ska utöva förebyggande tandvård
1 .
i att utöva förebyggande tandvård , är många gånger vad du inte gör lika viktigt och vad du gör. Undvika dåliga vanor eller bryta dem kan hjälpa till att hålla dina tänder och tandkött friska . En av de värsta sakerna en människa kan göra för deras tandhälsa är rök . Rökning lämnar fläckar på tänderna som är näst intill omöjligt att få bort med regelbunden tandborstning . Såsom rök inhaleras kan den tränga in i naturliga spår i tänderna . Fläckar som är kvar kan bara tas bort av ganska invasiv tandvård rengöring . Undvik rökning och du kommer att undvika alla dessa problem .
2 .
Många av oss älskar att frossa i dricka rött vin . Om du någonsin har spillt en droppe eller två på dina kläder eller möbler så vet du förmodligen hur svårt det är att ta bort . Tänk vad detta gör för att dina tänder . Rött vin är en av de värsta syndarna för tänderna färgning . En tillfällig njutning är bra , men dessa fyndigheter kommer att bygga upp ganska snabbt . Om möjligt , borste efter att ha druckit . Detta hjälper till att ta bort rött vin insättningar innan de kan färga också fruktansvärt .
3 .
Du kan bli förvånad över att höra detta , men regelbunden motion kan hjälpa till med tandhälsan . Stress och ångest bidrar till att mängden plack och bakterier i munnen . Regelbunden motion hjälper till att minska mängden stress , vilket minskar plack och bakterier . Detta kommer att minska missfärgning och håligheter .
4 .
Många av oss fick höra som barn att tuggummi inte var bra för tänderna . Nåväl , detta är inte 100 procent sant . Tugga sockerfritt tuggummi kan faktiskt bidra till att rengöra tänderna . Handlingen att tugga hjälper till att frigöra saliv i munnen . Saliv är en naturlig sköljmedel som hjälper till att spola tänder och tandkött föroreningar. Så länge du tugga sockerfritt tuggummi , är du faktiskt gör tänderna en stor tjänst .
5 . kan
nog inte sägas för att öva en god munhygien . Dina tänder bör borstas minst två gånger om dagen . Regelbunden användning av tandtråd och dental check-ups är också viktigt . De flesta tandläkare rekommenderar en roterande tandborste för maximal rengöring . Dock kan de med känsliga tänder föredrar standardmodellen . Om en roterande tandborste är inte för dig då måste du ändra din borste regelbundet .


Previous:nothing Next:hur man kan bli av en gummy leende

Relaterade artiklar


 • hur du håller ditt barns tänder friska
 • hur man gör hemmagjord tandpulver
 • hur du skölja och använda munvatten
 • hur lätt en öm tand
 • hur man kan undvika graviditet genom att kontrollera livmoderhalsen
 • Hur konvertera närminne att långtidsminnet
 • betydelsen av frukt och grönsaker för barn
 • Hur fyller jag ut sista funktionshinder former för social trygghet?
 • hur man hittar en tandläkare i Massachusetts
 • zinkoxid salva & bebisar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com