hur ta hand om tänderna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-13
Det är så viktigt att ta väl hand om din vuxna tänder . Men många människor försummar att ge sina tänder ordentlig uppmärksamhet som de förtjänar. Öva god tandhygien är ganska enkel att göra och du behöver bara spendera några minuter om dagen att ta hand om dina tänder . God munhygien kan förhindra hål i tänderna , karies , tandköttsinflammation och dålig andedräkt. Det finns några saker som du kan göra varje dag , för att ta hand om din vuxna tänder

Du behöver : .
Fluortandkräm
. Tandtråd.
Munvatten med fluor .
Regelbundna kontroller hos tandläkaren och rengöringar .


1 .
Borsta tänderna minst två gånger om dagen med en tandkräm som innehåller fluor ingrediens . Fluor hjälper till att förhindra karies och hålrum och du bör använda den dagligen . Var noga med att borsta tänderna på morgonen , före sänggåendet och efter varje måltid om du föredrar det. Se till att du borstar alla dina tänder ( fram och baksida ) och använda en stor tandborste med mjuka eller medium borst .
2 .
Floss tänderna dagligen . Tandtråd hjälper till att avlägsna plack och matrester mellan tänderna och under tandköttskanten. För att kunna tandtråd tänderna , använda en sträng av tandtråd som är cirka en fot i längd . Skjut försiktigt tandtråden mellan tänderna och se till att tandtråden mellan alla dina tänder , med början på baksidan av din mun .
3 .
Skölj med en lämplig munvatten . Använda en munvatten är nödvändigt för bra tandhygien , eftersom det bidrar till att minska sjukdomar i tandköttet och plack byggs upp på tänderna . Se till att munvatten har fluor i den och skölja munnen dagligen ( efter tandborstning och tandtråd tänderna ) . Du bör skölja munnen i ca 30 minuter och sedan spotta ut munvatten i diskhon .
4 .
Följ en välbalanserad och näringsriktig kost . Det är viktigt att äta hälsosamt och undvika att äta mycket av sockerhaltiga livsmedel. För mycket socker är inte bra för tänderna eftersom det orsakar karies . Så , prova istället för att gripa tag i en chokladkaka eller donut för ett mellanmål , äta ett hälsosamt mellanmål , till exempel en bit frukt eller fettsnål yoghurt .
5 .
Besök din tandläkare för regelbundna kontroller . Ta hand om din vuxna tänder kräver också att du besöker din tandläkare åtminstone två gånger om året ( en gång var 6 månader ). Din tandläkare kan undersöka dina tänder och avgöra om du har några hål i tänderna , karies eller tandlossning. Din tandläkare kan också professionellt borsta tänderna på dig .

tips och varningar


 • aldrig somna med tuggummi , godis eller mat i munnen .


 • Previous:nothing Next:hur man får vitare tänder med $ 1

  Relaterade artiklar


 • den genomsnittliga längden på en kvinnlig lårben
 • hur man väljer en invärtesmedicinare
 • att känna igen de fram och bak på mjuka kontakter
 • hur man tvättar händerna vägen läkare rekommenderar
 • drogförebyggande musikprogram
 • hur man ska bekämpa dålig andedräkt
 • hur du tar bort alginat från avtrycksskedar
 • hur man undviker rotfyllning med direkt pulpan
 • hur man rengör en elektrisk tandborste
 • hur man behandlar barnsjukdomar symptom med homeopati
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com