hur man kan förhindra parodontala sjukdomar som cancer i munhålan

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-23
Parodontala sjukdomar är alltför vanligt i dag, trots de framsteg som har gjorts när det gäller tandvård . Folk tycker fortfarande sig med gingivit och muntliga cancer . Detta beror ofta på den SLAPP attityd många har om sin tandhälsa, eller rädsla för att gå till tandläkaren . Naturligtvis hjälper dåliga vanor inte mycket heller , såsom cigarettrökning. Denna artikel kommer att utforska hur man kan förhindra parodontala sjukdomar som cancer i munhålan

Du behöver : .
regelbundna tandläkarbesök
. undvikande av cigaretter och tuggtobak .
muntliga hälsosam mat .
sockerersättningsmedel som xylitol .
tandborste , tandtråd och dental skölj .


1 .
Få regelbunden tandvård kontroller. Detta är det viktigaste steget. Tandläkaren kommer att kontrollera att din mun och tänder är vid god hälsa, genom screening för cancer i munhålan och tandköttsinflammation , till exempel . Du kommer också att få en bra rengöring för att förhindra dessa sjukdomar från att hända .
2 .
Practice god munhygien . Se till att borsta tänderna minst två gånger om dagen , och tandtråd och använda en fluor skölj minst en gång om dagen .
3 .
Skaffa en bra tandborste och använda den på rätt sätt . I allmänhet vill du ha en mjuk borst tandborste som vinklar så att du kan nå de allra bak i munnen och tänderna . Lär dig att hålla tandborste och hur man flyttar den över tänderna . Du vill inte att såga fram och tillbaka , eftersom detta leder till tuggummi recession . Du vill använda cirkulära rörelser med ett lätt , jämnt tryck . De bästa tandborstar är elektrisk , särskilt de som slutar fungera om du för mycket tryck .
4 .
använder en tandkräm som har många fördelar. Hitta en som fungerar för tandsten kontroll , hålrumsförsegling , känslighet skydd , och har fluor . Du kanske vill få ett recept styrka tandkräm från din tandläkare om du har vissa problem , till exempel löper stor risk för karies eller gingivit .
5 .
Överväg att lägga till en Waterpik till din tandläkare hygien och sjukvård . En Waterpik skjuter en vattenstråle i munnen , riktad till tandköttskanten att bli av med mer plack än genom att borsta , tandtråd och skölja ensam .
6 .
Limit äta eller dricka saker som orsakar karies och plack byggs upp . Till exempel spannmål och kex är svårare att torka bort tänder . Dessa två livsmedel tar också längre tid att brytas ner av kroppen , så möjliggör mer bakterier att vara närvarande i munnen under en längre tid .
7 .
Om du äter eller dricka något sött , eller en "klibbiga " mat som fastnar på tänderna , borsta dem direkt . Om du inte kan , åtminstone susa vatten genom munnen för att få matrester från din tänder .
8 .
Konsumera xylitol . Detta socker substitut hjälper till att förhindra hål , genom att hämma de bakterier i munnen som leder till plack bygga upp . Xylitol är mest lätt att hitta i tandköttet . Du kan köpa Xylitol tuggummi på många hälsokostaffärer . Xylitol finns också i socker paket , eller som ingrediens i vissa livsmedel . Du kan hitta , till exempel , marmelader gjorda med xylitol istället för socker .
9 .
Undvik att göra saker som ökar risken för tandlossning . Förutom din munhygien såsom tandborstning och tandtråd är nästa stora faktorn din användning av tobaksvaror och alkohol . Undvik rökning och /eller tuggtobak . Håll dricka alkohol till ett minimum .
10 .
Använd solskyddskräm på dina läppar för att förhindra att cancer i munhålan på dina läppar . Även om du inte kommer att vara ute i solen för länge , eller det är en molnig dag , använda någon typ av läppbalsam med solskydd .
11 .
Lär dig att identifiera ledtrådar för parodontal sjukdom . Du kan lära dig att se om tandköttet drar sig tillbaka , om plack bygger upp , och om du har några tidiga tecken på cancer . Du kan köpa din egen tandläkare spegel , för att kontrollera baksidan av din mun och baksidan av dina tänder .

tips och varningar


 • Du bör besöka tandläkaren minst två gånger per år . Om du är i riskzonen för tandköttsinflammation eller parodontit , kan du gå oftare bara för att försäkra din mun är okej .
 • Inte alla tandläkare skärm för oral cancer . Be att få se din tandläkare gör detta . Om inte , kanske du vill överväga att hitta en ny tandläkare .


 • Previous:nothing Next:Hur man sköter om proteser

  Relaterade artiklar


 • effekterna av svart mögel på barn
 • Felsökning av Garmin Forerunner 305 pulsklocka
 • hur kanaler baby roten utan silver mössor
 • bestämning av hemoglobin med hemoglobinometer
 • Vad ska min vikt för min längd?
 • överbelastning i en baby
 • hur du tar bort alginat från avtrycksskedar
 • hur man gör med proteser
 • ideal kroppsvikt för barn
 • hur man skrapa tungan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com