Definitionen av laryngoskopet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-04-23
En laryngoskopet används av läkare för att titta på larynx (struphuvudet ) och stämbanden av en patient . Enheten används huvudsakligen av öron-näsa- halsläkare för att kontrollera hälsan hos sköldkörteln och allmänna skick halsen

Historia

larygnoscope uppfanns 1830 av Benjamin Guy Babington . Denna uppfinning , tillsammans med andra innovationer genom Babington , är främst ansvariga för Babington utnämning till en läkare för att Guy 's Hospital i London 1837.

Utseende

laryngoskopet är en lång, plaströr med ett ljus i slutet. Röret är flexibelt för att möjliggöra enkel inmatning i halsen, medan ljuset i slutet gör att läkaren kan enkelt se det inre halsen. Eftersom röret kan enkelt föras in i halsen, kan patienten vara medveten genom hela förfarandet, så den vokala rutan observeras medan patienten sjunger eller pratar.

Typer

Det finns många typer av Laryngoskop , de flesta med olika användningsområden än standard Laryngoskop. Till exempel innehåller en stel laryngoskopet ett blad på högkant och används för intubation. En direkt laryngoskopet är en mycket mindre flexibel version av den ursprungliga laryngoskopet. Denna version ger ett enklare sätt att se halsen, men kan lätt gag medvetna patienter.

Använder

larygnoscope kan upptäcka problem som är relaterade till röstproblem, halsen och ont i öronen, eller svårigheter att svälja. Enheten kan också hjälpa pröva alla hals skador patienten har upplevt.

Entymology

Roten ord för "laryngoskopet" är orden "laryngo" för struphuvudet och det grekiska ordet "skopeo", som betyder " att inspektera. "

Previous:nothing Next:hur äldreomsorg och den svaga

Relaterade artiklar


 • zap löss behandling
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • Definitionen av laryngoskopet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com