det Integumentary system i kroppen

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-04-29
Det Integumentary systemet kuvert kroppen och bildas av hud, hår, naglar och deras närstående körtlar. Detta system underlättar att reglera kroppstemperaturen och besitter sensoriska receptorer för tryck, beröring, värme, kyla och smärta. Det skyddar kroppen från bakterier och andra skadliga ämnen och skyddar mot uttorkning. Det hjälper också kroppen att syntetisera och absorbera vitamin D.

Hud

Huden är den största och tyngsta av kroppens organ. Enligt Elaine Marieb och Katja Hoehn täcker det ca 2 kvm och väger ca 11 kg. i en genomsnittlig vuxen. Dess tjocklek varierar mellan 1 och 2 mm i den tunna huden som täcker större delen av kroppen och upp till 6 mm i den tjocka huden på fotsulor och handflator. Hud består av två primära lager kallas överhuden, som är en tunn yttre skikt, och dermis, den tjocka inre lagret och dessa kommer från blodkärl i en subkutan lager av fettvävnad som också innehåller ett stort antal vita blodkroppar .

Hair

Nästan hela kroppen är täckt av hår , med undantag av fotsulorna , det handflatorna , vissa områden på fingrar och tår , läppar och områden av de yttre könsorganen . En genomsnittlig människa omfattas av cirka fem miljoner enskilda hårstrån och överraskande , är bara cirka 100. 000 hårstrån hittas i hårbotten , säger Frederic Martini och Judi Nath .

Nails

Spiken är består av lunula , kropp , rot och fri kant . De lunula visas som vita croissant vid foten av spiken och kroppen och fria kanten av nageln är andra synliga komponenter, samtidigt roten ligger under huden . Enligt Elaine Marieb och Katja Hoehn, när nya celler utvecklas, är befintliga celler flyttas framåt, vilket förlänger nageln i genomsnitt på ca 1 mm varje vecka, medan tånaglar förlänga i något långsammare takt.

Sudoriferous Körtlar

spridda över större delen av epidermis finns två typer av sudoriferous (eller svett) körtlar: ekkrina körtlar och apocrine körtlar. Den ekkrina körtlar skriver de flesta av de miljontals svettkörtlar över hela kroppen och utsöndra svett blandning av 99 procent vatten och 1 procent salter och fett. De återstående apocrine körtlar ligger runt bröstvårtorna, i armhålorna och i ljumsken.

Talgkörtlar

talgkörtlar fördelas över hela kroppen, med undantag av handflatorna och på fotsulor av fötter och utsöndrar en blandning av lipider, proteiner och kemikalier kallas talg som förhindrar att hud och hår från uttorkning och förstör bakterier på den epidermala ytan.

Previous:nothing Next:hur man kan bli av en polyp

Relaterade artiklar


 • barn sorg stödgrupper
 • hur man kan öka ansiktshår
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • hur man kan bli av en polyp
 • det Integumentary system i kroppen
 • Definitionen av laryngoskopet
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • zap löss behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com