hur äldreomsorg och den svaga

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-04-22
Som dina nära och kära blivit äldre och mer svag, kommer de inte bara behöver extra omsorg för att hindra från att bli sårad , men också hjälpa till med de dagliga aktiviteter som de en gång var kunnat göra på egen hand . Om du föredrar att ta hand om din älskade i bekvämligheten av ditt eller deras hem , är det viktigt att se till att de får rätt behandling och personlig omvårdnad att hålla sig frisk och lycklig . Omsorg om äldre och svaga vuxna är inte lätt , men med en bibehållen schema kommer att hjälpa dem att hantera förändringar i sina dagliga livsstil .
1 .
Gör din äldre eller svaga älskade en så bekvämt som möjligt , för att minska stress . De kan bli upprörda eller förvirrade eftersom de inte längre kan göra de saker de en gång gjorde ensamma , så att hålla dem känsla så oberoende som möjligt är perfekt .
2 .
Placera en tillbringare vatten nära sin favorit stol eller på nattduksbordet , så de kan dricka vatten vid varje tidpunkt . Vätskebalans är nödvändig för äldre att minska huvudvärk eller uttorkning , och de kan lätt få vatten utan massor av flyttar runt.
3 .
Byt ut telefoner med en stil som har stora uppringning kuddar . Om din gamla älskade man har besvär med ögonen , kommer det stora antal kuddar göra det lättare för dem att ringa till dig eller ett nödnummer. Använd stora digitala klockor istället för analoga , eftersom de är också lättare att se .
4 .
Hjälp en älskad välja kläder enklare genom att köpa kläder i grundläggande solida färger . Detta kommer att begränsa stress och förvirring för dem när plocka en outfit . Håll garderoben organiserade så att de kan se exakt var deras skjortor , byxor och skor är placerade.
5 .
Hjälp dina svaga eller äldre älskade med personlig omvårdnad . Se till att de bad minst tre till fyra gånger i veckan , och placera en bänk eller säte i duschen för komfort när du badar . Var lyhörd , eftersom de kan känna sig hjälplösa eftersom de inte längre kan bada på egen hand.
6 .
lätt rensa upp dina nära och kära hemma om de bor på sina egna hus . Om hemmet är ren , kommer de inte frestas att göra en ansträngande uppgift och eventuellt skada sig .
7 .
Ta äldre familjemedlem på en utflykt , så att de kan slappna av och har en paus från att vara i hemmet . Lämpliga platser för att ta en äldre person är parken , biblioteket eller shopping område där det finns gott om sittplatser och toalettbesök .


Previous:nothing Next:teknik och för tidig spädbarnsvård

Relaterade artiklar


 • zap löss behandling
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com