post mastektomi smärta i bröstkorgen

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-20
Det är inte ovanligt för en kvinna att uppleva smärta bröstkorgen efter en mastektomi . En mastektomi är en invasiv förfarande under vilket nerver skadas . Behandlas med cellgifter och strålning kan ytterligare förvärra smärtan bröstkorgen . Enligt Cancersupportivecare. com , så många som 10 till 30 procent av kvinnor som haft en mastektomi kommer att uppleva postoperativ smärta

Post Breast Therapy smärtsyndrom

De som har haft en mastektomi kan utveckla post bröst syndrom terapi smärta ( PBTPS ) , de symtom som omfatta smärta i bröstkorgen -, arm och skuldra , samt domningar , ödem eller svullnad , allodyni och dysestesi . Allodyni innebär att en stimulans som normalt inte orsakar smärta orsakar smärta ( överkänslighet för smärta) . Dysestesi : en smärtsam och obehaglig känsla .

Identifiering

Smärtan beskrivs som brännande eller kontinuerlig värkande och kan vara mild till försvagande . Smärtan kan dyka upp omedelbart efter ingreppet , eller det kan inte ske förrän sex månader efter operationen . Kvinnor rapporterar upplever frusen skuldra syndrom , ökad smärta när de flyttar och begränsad rörlighet i armar på grund av den smärta de upplever när de flyttar sina lemmar . Sömnstörningar kan leda på grund av bröst , arm och skuldra .

nervsmärta

Denna typ av smärta och dessa förnimmelser anses neuropatisk smärta. Smärtan är resultatet av nervskador som uppstår under förfarandet. När nerver skärs eller skadade kommer onormal tillväxt av nervvävnad resultatet . Vävnader blir tjockt och neurom utvecklas , vilket resulterar i smärta i bröstkorgen och andra områden som påverkas av kirurgi samt överkänslighet.

Regeneration av nerver

Efter ett kirurgiskt ingrepp , dina nerver börjar återbildas. När detta inträffar de anslutningar som görs av dessa återskapa nerver ibland onormal eller oregelbunden och detta resulterar i överkänslighet och smärta .

Intercostobrachial Nerver

Under mastektomi förfarandet är de intercostobrachial nerver ofta skadade . Dessa sensoriska nerver som går ut genom musklerna i bröstkorgen och ger känsla till överarm och axel. Tyvärr är dessa nerver skadas i ungefär 80 till 100 procent av mastektomi patienter som har armhålan dissektion ( när armhålan öppnas och lymfkörtlar eller andra vävnad tas bort ) . Behandlas med cellgifter och strålbehandling kan också resultera i poly-neuropati, som gör postoperativ smärta värre .

Behandling

Denna typ av smärta , lika eländigt som det kan vara , är inte ett tecken på återfall av bröstcancer cancer . Din läkare kan ordinera anti-inflammatoriska läkemedel och anti-depressiva, som båda är effektiva för att minska smärta . Aktuella behandlingar finns också . Kortisoninjektion eller lokalbedövning kan minska smärtan av neurom . Vissa kvinnor väljer akupunktur och sjukgymnastik kan också leda till viss lättnad .

Previous:nothing Next:zap löss behandling

Relaterade artiklar


 • zap löss behandling
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com