teknik och för tidig spädbarnsvård

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-21
Tidigt födda barn vårdas på ett sjukhus neonatal intensivvårdsavdelning (NICU) så länge som det tar att få dem att fungera utan neonatal-teknik. Logiken bakom vart och ett av de olika delarna av maskiner är att simulera aspekter av moderns livmoder så bebisar kan fortsätta utvecklas. Prematurer frigörs från NICU när de har möjlighet att reglera sin kroppstemperatur, stadigt upp i vikt, andas utan utrustning och flaska eller amma

Sängar och inkubatorer

För tidigt födda barn kan placeras i en spädbarnsvård säng (dvs uppvärmningen säng), eller i en inkubator, beroende på omedelbara behov.

Läkare använder en värmande säng när ett spädbarn i första hand har problem att reglera sin kroppstemperatur på grund av tunn hud och brist på kroppsfett. Lamporna som hänger över sängarna, som kallas strålningsvärmare, för spädbarn att använda sin energi för tillväxt snarare än att hålla sig varm. NICU sjuksköterskor placera en temperaturgivare (liten platt termometer) på barnets hud att kontrollera sin temperatur.

Incubators är främst för prematura barn med outvecklade immunsystem. De är helt täckt för att skydda barnet från bakterier, med undantag för ärmhålen så att vårdgivare och föräldrar kontakt.

High-Frequency Oscillators

En högfrekvent oscillator (HFO) håller ett barns lungor öppna med vibrerande luftflödet in och ut på en hög hastighet. Luft cirkulerar genom lungorna på 600 till 900 svängningar per minut, varje svängning är en liten mängd luft. Eftersom maskinen håller barnets lungor öppet som det fungerar, lungorna mindre stressade av att behöva öppna och stänga på egen hand. Kroppen sätter därmed energi i utveckling snarare än att bara arbeta för att upprätthålla.

Respiratorer

Ventilatorer används för att hjälpa prematura barn andas. Flera NICU maskiner faller under fläkten kategorin. Den continuous positive airway pressure (CPAP) maskin är för ett barn som kan andas på egen hand men behöver mer syre att andas lättare. En syre huva spelar en liknande roll för CPAP maskinen när den är monterad över barnets huvud . En respirator , sammanlänkade genom barnets näsa eller mun , andas främst för barnet , att ge luft , syre och andas rytm . Fläktar kommer med luftfuktare fäst så att barnets lungor inte blir torr .

syremättnad Sensor

syremättnad sensorn , tejpade på barnets fot , har ett rött ljus kan lysa genom huden och skanning mängden av syre i blodet . Givaren ansluts till en syrgasmättnad bildskärm , som läser syrehalt och sedan kommunicerar med de respiratorer för att automatiskt öka eller minska flödet av syre .

Intravenös Pumpar

NICU sjuksköterskor och läkare använder flera metoder för att leverera tidigt födda barn med näring innan de kan flaska eller amma.

Den intravenösa pumpen (IV) är maskinen placerad bredvid sängen, från vilka näringsämnen är borttagna på en tidsinställd basis. Den IV med en tidigt födda barn löper ofta flera rader på en gång. En perifert införas central venkateter (PICC) matas mot hjärtat antingen genom en arm, ben eller hårbotten. Den används för att fördela vätskor eller prov blod.

Umbilical katetrar är viktiga för tidigt födda barn, stubben från cut navelsträngen innehåller vener och artärer genom vilka katetern är förbi. Den kan leverera medicin eller vätska, eller ge läkare ett blodtryck behandlingen och blodprov. IV linjer också placeras i venerna nära hudens yta att avstå medicin eller vätska.

Previous:nothing Next:post mastektomi smärta i bröstkorgen

Relaterade artiklar


 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • zap löss behandling
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com