Vilka är farorna med klubbor ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-08
Lollipops fördelas på lokala företag , som delas ut under vissa helger , och är även ges direkt till barnet från din husläkare efter en rutin checkup . För allt du vet , kan ditt barn att hålla ett just nu . Samtidigt som slickepinnar ljud hotfullt är nästan omöjligt , betyder det inte att de är helt ofarliga . Lollipops kan vara en allvarlig fara under vissa omständigheter , det är viktigt att tänka på dessa faror innan ditt barn äter hennes nästa slickepinne .

Stryprisk

En av de mest uppenbara riskerna med klubbor är kvävningsrisk de presenterar . Den hårda godis som gör upp en slickepinne kan lätt falla av pinnen och fastna i ditt barns strupe . Även minnet är i sig en fara, om någon faller och samtidigt hålla en slickepinne i munnen kan sticka orsaka allvarliga skador i mun eller svalg . Familj Utbildning rekommenderar " den typ av pop som har en smidig slinga i stället för en pinne " som ett alternativ till vanliga klubbor.

tandröta

Karies är en fråga om alla söta läckerheter. Även äta godis då och då inte orsakar någon skada , ständigt suger på en slickepinne kommer så småningom att leda till karies och håligheter . Elmhurst College anges att " Efter att äta socker , särskilt sackaros , och även inom några minuter för att borsta tänderna , klibbiga glykoproteiner ( kombination av kolhydrater och protein molekyl ) ansluter sig till tänderna för att börja bildandet av plack . " Borstning, tandtråd och regelbundna tandläkarbesök hjälpa till, men det säkraste sättet att undvika karies är måttlighet i mängden ätit av glasspinnar . Intressant , klubbor som slåss hålrum finns tillgängliga , som avser att stödet i kampen mot dålig tandhygien .

Oral Skador

Lollipops består av en pinne och en hård bit godis . Medan tänder är robusta och konstruerade för att bita , är det möjligt att chip en genom att bita för hårt på hårda karameller av en klubba . Undvik detta genom att bita inte alls , men suger på att behandla tills det är borta. Undvik att flytta medan du njuter av klubbor för att förebygga risken för en flisas tand .

Previous:nothing Next:riktlinjer för män & hjärtsjukdom

Relaterade artiklar


 • mediciner för kolik
 • grader i genetisk vägledning
 • vad är tussin ?
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • ljud hörapparater
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • nackskador från bilolycka
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • hur man kan bli av en polyp
 • Definitionen av laryngoskopet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com