bilaterala mastektomi definition

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-14
En mastektomi är borttagande av ett bröst när det finns bröstcancer förekommer. En bilateral mastektomi innebär att båda brösten är borta . Vissa kvinnor som har lärt sig att de bär på genen bröstcancer välja profylaktisk mastektomi bilaterala

Definition

Profylaktisk : en förebyggande åtgärd . Ordet härstammar från det grekiska ordet " förskott vakt . " Profylaktiska åtgärder vidtas för att avvärja en oönskad konsekvens eller sjukdom , såsom bröstcancer . De flesta kvinnor är inte diagnosen bröstcancer i båda brösten samtidigt . När en kvinna väljer att ta bort båda brösten samtidigt , är det oftast för att hon har haft bröstcancer i ett bröst och beslutar att vidta förebyggande åtgärder och ta bort det andra bröstet eller hon har fått diagnosen bröstcancer -genen .

Syfte

När en bilateral profylaktisk mastektomi utförs , alla bröstvävnad , eller så mycket som möjligt , tas bort . Syftet är att förhindra bröstcancer uppstår eller , i vissa fall upprepas.

Process

glandular vävnader ligger under huden avlägsnas men huden är bevarade så att återuppbyggnaden kan ske , vilket görs genom att en plastikkirurg . Det saknade vävnaden kan ersättas med vävnad från patientens nedre delen av buken eller salt vatten ( koksaltlösning ) implantat , enligt CBSnews. com .

Fakta

Det är omöjligt för en kirurg att ta bort varje uns av vävnad , Enligt The Early Show Dr Michael Osborne , chef för bröst tjänst på sjukhus i New York-Cornell Medical Center , även om allt görs för att få så mycket vävnad som möjligt . Återstående bröstvävnad som är kvar har en liten risk att bli cancerceller

Identifiering

Kvinnor som genomgår bilaterala bröstoperationerna generellt delas in i två grupper : . Den första gruppen består av de kvinnor som har haft bröstcancer i ett bröst och välja att ta bort det andra bröstet som en förebyggande åtgärd . Detta kallas för kontralateral profylaktisk mastektomi . Den andra gruppen består av de kvinnor som har hög risk , baserat på deras släkthistoria , liksom genetisk testning, att få bröstcancer . Genetisk testning kan visa om en kvinna bär på BRCA2 eller BRCA1 , den så kallade bröstcancer gener. Kvinnor som inte har dessa gener har en stor förändring att få bröstcancer , i själva verket så mycket som en 85 procents chans . Vissa kvinnor som väljer bilaterala bröstoperationerna är de som har en försvagande rädsla att drabbas av bröstcancer .

Effektivitet

Bilaterala bröstoperationerna är mycket effektiva när det gäller att förebygga bröstcancer , även om det inte 100 procent garanti . Minska riskerna är i närheten av 98 till 99 procent .

Previous:nothing Next:Vad händer under sport physicals?

Relaterade artiklar


 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • bilaterala mastektomi definition
 • vad är tussin ?
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • det Integumentary system i kroppen
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • ljud hörapparater
 • lägre sternum smärta
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • Definitionen av laryngoskopet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com