grader i genetisk vägledning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-05-01
Genetiska vägledare är vårdpersonal med vidareutbildning som kan arbeta med team sjukvården att förse kunderna med information och rådgivning om genetisk testning och genetiska sjukdomar. Om du är intresserad av att bli en genetisk rådgivare, att många college program förbereder dig för denna karriär på avancerad, PhD och examen certifikat nivå.

Master's program

Många högskolor och universitet har magisterprogram i genetisk vägledning. Du kan ansöka om dessa program med din GMAT provresultat och grundutbildningsprogram grader inom områden som sjukvård, socialt arbete, biologi eller psykologi. Vissa program är speciellt för sjuksköterskor, men kraven är i allmänhet samma för icke-sjuksköterskor. De ger en bakgrund inom biologi, klinisk genetik, populationsgenetik, cytogenetik, molekylär genetik, psykosociala teori, etik och rådgivning teori. Du kommer också att krävas för att slutföra en klinisk erfarenhet av en genetisk centrum.

Forskarutbildning

PhD program i allmänhet förbereda genetiska rådgivare för undervisning och övervakande roll i genetisk rådgivning. Vissa PhD program kan du ansöka direkt från en kandidatexamen program. Du behöver ditt GMAT poäng och måste kunna bevisa kunskaper i människans biologi och genetik. Om din grundutbildning bakgrund är inte tillräckligt starkt, kan du bli ombedd att slutföra en magisterexamen i genetisk rådgivning först. Forskarutbildningskurser liknar dem i masterprogrammet, med tillsats av kurser i undervisning teori och praktik. Avancerad klinisk erfarenhet och någon typ av uppsats eller doktorsavhandling kan krävas för examen slutförts.

Graduate Certificate Program

Graduate Certificate Program i genetisk rådgivning tillhandahålla ytterligare utbildning för de som har en examen eller post-examen i ett närliggande hälsoområdet. Ett certifikat Programmet ger kurser i genetik och genetiska sjukdomar, etik och juridiska frågor och yrkesutövning. En Graduate Certificate i genetisk rådgivning kan vara perfekt för en sjuksköterska utövare som vill råd klienter på genetiska sjukdomar. Många av dessa certifikat program kan hittas på nätet.

Previous:nothing Next:vad är tussin ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en polyp
 • zap löss behandling
 • vad är tussin ?
 • Definitionen av laryngoskopet
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • barn sorg stödgrupper
 • grader i genetisk vägledning
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • det Integumentary system i kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com