konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-30
Drogmissbruk är en skrämmande beroende , både för missbrukare person och för hans nära och kära . Lyckligtvis finns det många effektiva behandlingar för missbruk . Två metoder för rådgivning missbrukare är konfrontation och kundcentrerad strategi

Confrontation

Gemenskapen Alliansen för etisk behandling av ungdomar beskriver konfrontation som " den process genom vilken en terapeut ger direkt , verklighet-orienterad feedback till en kund om kundens egna tankar, känslor eller beteende . " Det kan variera enormt mellan olika exempel till nästa på det sätt på vilket den utförs .

Tvivelaktiga Tool

Att konfrontera en missbrukare har en gemensam strategi för missbruksvård , men dess effektivitet har ifrågasatts och konsekvenser ifrågasättas . Douglas L. Polcin , Ed. D. , en instruktör i alkohol-och narkotikaproblem Studies Program vid University of California, Berkeley-Extension , hävdar att mer specifik forskning behöver göras innan konfrontation som ett terapeutiskt verktyg diskonteras .

Motivation

Douglas L. Polcin, Ed. D. , som också är ett forsknings-psykolog vid Haight Ashbury Free Clinics i San Francisco, anser att konfrontera en missbrukare som en form av behandling kan vara effektiv, men att många faktorer måste hanteras försiktigt, till exempel hur patienten ser på motivation person konfrontera honom.

kundcentrerad strategi

klient-centrerad Metoden utvecklades på 1940-talet av en amerikansk psykolog vid namn Carl Rogers. Enligt "Psychology Today", klient-centrerad metod "som bygger på att ge idén att kunden innehar svar på sina problem. "

Terapeutens roll

Det finns fortfarande en väsentlig roll för terapeuten att spela i patientcentrerad-strategi. Trots att patienter kan ha svaren för deras eget tillfrisknande spelar terapeuten en stark roll i att lyssna och fråga frågor som kan hjälpa dem att nå sina egna nödvändiga förändringar.

Previous:nothing Next:förteckning av ärftliga African American sjukdomar

Relaterade artiklar


 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • kristaller i spädbarnsurin
 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • hur man kan öka ansiktshår
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • Hur vet jag om jag är gravid innan min nästa period ?
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • information om blastofen tamoxifen
 • konfrontation kontra patientcentrerad behandling i missbrukarvården
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com