kristaller i spädbarnsurin

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-21
Kristaller i spädbarnsurin är vanliga och inte nödvändigtvis ge ett allvarligt problem. Det är dock viktigt att diskutera detta symtom med en barnläkare och att ha barnet utvärderas. Urinkristallerna kan helt enkelt vara ett tecken på en felaktig blöja eller de kan vara ett tecken på undernäring

Colors of Kristaller

Färgen på urinen kristaller signalerna ofta allvarligt problemet är. Klara kristaller kommer ofta från blöjan själv. Fuktabsorption är syftet med dessa kristaller, men ibland de läcker ut i blöjan. Vanligtvis sådana kristaller ingen anledning till oro. Å andra sidan, orange eller rosa kristaller, som består av kalcium och urat, kommer från barnets urin. Läkare kallar detta tillstånd "tegelsten fläcken. " Det tyder oftast på att barnet är uttorkad

yngre vs äldre spädbarn

Brick fläck i mycket unga barn -. Dem som bara några dagar gammal-är vanliga och oftast inte allvarliga. Bröstbarn dricka råmjölk för sin första dagarna av livet. Råmjölk är en näringsrik vätska som en mamma producerar i 3 till 5 dagar innan hennes mjölk kommer inEftersom mammor producerar endast små mängder av råmjölk, ofta mycket unga barn får lite uttorkad. Den uttorkning är vanligtvis inte längre ett problem när barnet börjar dricka mjölk. Brick fläck i äldre spädbarn, dock kan vara en mer kritisk tecken på undernäring.

Otillräcklig mjölkintag

Orange uratkristaller äldre spädbarn är ofta signaler om att barnet inte får tillräckligt med mjölk. Detta tillstånd kan uppstå när en mamma inte producerar tillräckligt med mjölk eller när ett barn suger inte ordentligt att förtära tillräckligt. En barnläkare kommer att väga barnet att avgöra om han går upp i vikt i god takt. Om inte, kommer barnläkare i allmänhet tyder på att mamman komplettera sin mjölk med formel tills barnets vikt stabiliserar och kristallerna försvinner.

Lesch-Nyhan syndrom

I sällsynta fall kristaller i spädbarnsurin är tecken på en allvarlig sjukdom som kallas Lesch-Nyhan syndrom. Lesch-Nyhan syndrom är en sjukdom som liknar cerebral pares. Drabbade barn uppvisar dysfunktionella motorik, dålig kognitiv utveckling och onormalt beteende. Många barn med Lesch- Nyhan syndrom promenad aldrig . Ett tydligt tecken på Lesch- Nyhan syndrom är en överproduktion av urinsyra kan således uratkristaller i urinen signal sjukdomen . Därför är det viktigt att identifiera sjukdomen så tidigt som möjligt för bästa resultat .

Förebyggande /Lösning

I de flesta fall urin kristaller är resultatet av felaktiga blöjor . Om ett spädbarn har tydliga kristaller i hennes blöja , barnläkare oftast inte behöver se henne . Dock får orange eller rosa kristaller signalera en mild till allvarligt problem. Föräldrar bör konsultera en barnläkare omedelbart om spädbarn har färgade kristaller i sina blöjor.

Previous:nothing Next:Varför är vissa människor vänsterhänta & andra rätt ?





Relaterade artiklar


 • nackskador från bilolycka
 • hur man kan bli av en polyp
 • Definitionen av laryngoskopet
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • mediciner för kolik
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • hygien tips för barn
 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • lägre sternum smärta
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com