lägre sternum smärta

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-11
Bröstbenet är ett annat namn för bröstbenet, som är den långa, platta ben i mitten på framsidan av bröstkorgen. Bröstbenet består av det övre segmentet av bröstbenet, som kallas manubrium. Den manubrium är ett grovt trekantigt, tillplattad ben. Den andra delen av bröstbenet är kroppen av bröstbenet eller corpus, och den tredje delen är xiphoid process eller den lilla svans av bröstbenet som pekar nedåt. Smärta är ibland känns i bröstbenet och ibland är koncentrerad i den nedre delen av bröstbenet.

Identification

När upplever smärta i nedre bröstbenet , där xiphoid process eller lägsta punkten på bröstbenet är beläget , betala vara du upplever xiphoid syndrom , enligt Wrongdiagnosis. com . Xiphoid syndrom kan förknippas med sjukdomar i gallblåsan , skelettsjukdom och hjärtsjukdomar. När du äter en stor måltid , böja sig eller lyfta saker detta kan orsaka smärta i nedre delen av bröstbenet om du har detta syndrom

Symtom

Symtom på xiphoid syndrom inkluderar skuldra och rygg . axeln obehag och ömhet , obehag i bröstet och ömhet och epigastrium , vilket innebär att du känner dig obehagskänslor i övre centrala delarna av buken .

Faktorer

Flera faktorer kan vara ansvarig för lägre bröstbenet smärta inklusive matstrupen spasmer, gastrit, esofagit, epigastrisk bråck och en böld på vänster lob i levern.

andra möjligheter

Om du är som lider av artrit är det möjligt att uppleva smärta i bröstbenet. Smärtan kan uppstå där revbenen och benen axel kontakt med bröstbenet eller bröstbenet. Om dessa leder blir inflammerade detta kan orsaka smärta i bröstbenet. Två villkor som är resultatet av inflammerade kustnära brosk och leder är Tiezte syndrom och costochondritis.

Överväganden

Frakturer av bröstbenet inte förekommer särskilt ofta men det händer. Om du har varit i en bilolycka och bröstet kan i kontakt med ratten, kan din bröstbenet vara splittrade och orsakar smärta, konstaterar Healthhype. com.

Typer

Du kan uppleva smärta i bröstbenet om de muskler som ligger mellan revbenen har blåmärken, överarbetad eller skadade. De med astma och emfysem, som är respiratoriska sjukdomar, måste arbeta hårt för att andas och detta kan sila muskler, leder bröstbenet smärta. Kronisk halsbränna kan orsaka smärta under bröstbenet /ben i stället för i bröstbenet. Denna typ av smärta är en brännande känsla.

Previous:nothing Next:Vilka funktioner i urinröret ?

Relaterade artiklar


 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • lägre sternum smärta
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • grader i genetisk vägledning
 • mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen
 • barn sorg stödgrupper
 • vad är tussin ?
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • hur man kan öka ansiktshår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com