ljud hörapparater

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-03
Hörapparater , som även kallas ljud hörapparater , är apparater som hjälper personer med nedsatt hörsel att höra bättre . Hörapparater finns i olika stilar och passar olika bra i örat beroende på graden av hörselnedsättning en person har . Vissa är mindre och plocka upp mindre ljud , men är enklare och mindre synliga , medan andra är större och plocka upp mer ljud , men är mer komplexa och mer synliga.

Helt -in -the-Canal hörapparater

Helt-i- kanalen hörapparater är gjutna och ryms i hörselgången . Proffsen av dessa hörapparater är att de är mindre märkbara i örat och göra det lättare att använda hörapparater som telefoner . Den con sida är att de är mindre benägna att plocka upp vindbrus eftersom örat projekt runt om i hörapparaten . Dessa hörapparater kan förbättra mild till måttlig hörselnedsättning hos vuxna .

In- the- kanalen hörapparater

In-the-kanalen hörapparater liknar helt-i- kanalen hörapparater förutom att de bara passar delvis i örat och inte går lika djupt inuti . En av fördelarna är att de fortfarande är mindre synlig i örat jämfört med andra typer av hörapparater som halv-shell eller full -shell som faktiskt sticker ut ur örat . Liksom helt-i- kanalen hörapparater , kommer det inte finnas några problem med att använda andra hörselhjälpmedel t. ex. telefon . Den con . De kanske inte passar bra ihop med människor som har mindre öron

Half-Shell hörapparater

halv-shell hörapparat liknar i- kanalen hörapparaten men något större . Det är kundanpassade och passar den nedre delen av det skålformade delen av ytterörat , utformad för att hjälpa dem med mild till måttligt svår hörselnedsättning. Fördelarna är att de är lättare att hantera än mindre hörapparater samt kompletterande funktioner som riktade mikrofoner och volymkontroll. Dessa hörapparater kan passa öron flesta .

Full-Shell hörapparater

Full-skal hörapparater är skräddarsydda för att fylla de flesta av de skålformade delen av ytterörat . Som Half-skal hörapparater , de är utformade på detta sätt att hjälpa personer med lätt till svår hörselnedsättning. Fördelarna är att de kan plocka upp vindbrus , innehåller användbara funktioner som volymkontroll , är lättare att anpassa sig och lättare att föra in i örat jämfört med andra hjälpmedel. Den con är att de är mycket synlig för andra .

bakom- örat hörapparater

Bakom-örat hörapparater är enheter som krok över toppen av örat och resten bakom . Enheten är kopplad till örat med ett rör och öron-mögel . Enheten kan ta upp ljud , förstärker den och överföra den förstärkta ljudet till ett öra mögel som skickar ljudet till hörselgången . Bakom -örat hörapparater är de vanligaste hörapparaterna på marknaden och är lämpliga för nästan alla typer av hörselnedsättning. Pro sidan är de är kapabla till mer förstärkning för ljud jämfört med andra hörapparater . Den con är att de är de största och mest synliga typ av hörapparat , men det finns några nyare versioner som tittar mindre och tydligare på grund av strömlinjeformad design .

Open-Fit hörapparater

Öppna-fit hörapparater är som bakom -örat-hörapparater , men är slitna på insidan av örat istället för bakom örat . Det finns en tunn slang som kommer från hörapparaten som går inne i hörselgången . Fördelarna är att de är mindre synliga och inte kontakten i hörselgången hela vägen som andra hörapparater . Nackdelarna är att de fortfarande mer synliga än mindre hörapparater och ibland saknar de olika funktioner som bakom-örat hörapparater ge .

Previous:nothing Next:hur man ska behandla manliga svampinfektion

Relaterade artiklar


 • ljud hörapparater
 • hur äldreomsorg och den svaga
 • grader i genetisk vägledning
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • det Integumentary system i kroppen
 • zap löss behandling
 • Definitionen av laryngoskopet
 • hur man kan bli av en polyp
 • barn sorg stödgrupper
 • hur man hittar glasögon som omfattas av Medi-Cal
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com