mekanisk och kemisk nedbrytning i munnen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-09
Matsmältningssystemet är utformat för att omvandla livsmedel som äts dagligen i material kroppen kan använda. För att göra detta, en serie kemiska och mekaniska processer arbetet med att gradvis förändra mat material i en molekylär form. De processer som äger rum i munnen varumärket den första övergångsfasen i matsmältningssystemet

Digestion

Rötningen sker i mag-tarmkanalen. -En lång, sammanhängande kanal som börjar vid munnen och slutar vid anus. Svalget , matstrupe, magsäck och tunntarm och tjocktarm sitta mellan dessa två öppningar . Varje område inom mag- tarmkanalen innebär någon form av kemisk eller mekanisk process som är utformad för att laga mat material för nästa steg i processen . Tänder, tunga och spottkörtlar i munnen hantera den ursprungliga fördelningen av livsmedel i mindre , mjukare bitar .

Funktion

Enligt MA Exam Hjälp , gör munnen första roll i rötningsprocessen det möjligt för livsmedel att förtäras av kroppen . När förtäring förbereder munnen sedan mat material för absorption av matsmältningssystemet, vilket leder till en eventuell metabolism av livsmedel molekyler av enskilda celler i hela kroppen. Munnen utför en mekanisk process genom tuggar motioner som bryter ner mat material som enzym sekret arbete för att fukta och lossa mat fragment.

Mekanisk Digestion

mun förmåga att tugga och bryta ner mat bygger på fysiska strukturer som make-up munnen, som också är känd som munhålan enligt MA Exam Hjälp. Den läppar, kinder och gom alla bildar en låda som håller maten på plats medan tänderna och tungan flytta material mat om. Den läppar, kinder och gom innehåller också nervändar som fungerar som sensorer för att bestämma mat temperaturer och texturer. I själva verket anlitar längre munnen i mekaniska verksamhet desto lättare det blir för resten av mag-tarmkanalen att absorbera och hantera livsmedel material för kroppens användning.

Kemiska matsmältningsprocessen

Kemisk nedbrytning i munnen är förvaltas av spottkörtlar. Totalt tre par körtlar arbeta tillsammans för att producera saliv , vilket förändrar den kemiska strukturen av intagen föda material . Enligt MA Exam Hjälp , parotis , submandibulär och sublinguala körtlar spelar alla en del att producera saliv sekret inuti munnen . Dessa körtlar är placerade på golvet i munnen och på tungan . Den resulterande blandningen består av slem , vatten och ett enzym som kallas amylas . Dessa sekret är utformade aktivera smaklökar samt fukta och lös livsmedel .

Funktioner

Enligt MA Exam Hjälp , tungan , tänderna och gommen varje spela en roll i genomförandet av mekaniska och kemiska processer som sker inne i munnen . Inbuktningar kallas papiller linje ytan av tungan . Den papiller innehåller smaklökar och även skapa en friktionsyta för mat material . Arrangemanget av tänderna ställen den skarpaste dem ( incisiver ) på framsidan för att bita och slita ändamål . Bredvid incisiver sitta i cuspids , som har kon-liknande former utformade för att gripa in på mat bitar . Krossning och malning funktioner hanteras av platta kindtänderna som sitter längst bak i munnen . När dessa aktiviteter genomförs , flyttar gommen mat material från munnen till svalget delen av matsmältningskanalen .

Previous:nothing Next:Vilka är farorna med klubbor ?





Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • zap löss behandling
 • teknik och för tidig spädbarnsvård
 • hur man kan gå försäkringsgrupp hälsa
 • nackskador från bilolycka
 • riktlinjer för män & hjärtsjukdom
 • hur man kan bli av en polyp
 • Definitionen av laryngoskopet
 • vad är tussin ?
 • hur man kan öka ansiktshår




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com